Buz Tutan Selale Kartpostallik Görüntüler Olusturdu

Hava sicakliginin eksi 20 dereceye düstügü Bayburt’ta tamamen buz tutan Sirakayalar Selalesi, manzarasiyla adeta kartpostallik görüntü olusturdu.

Buz Tutan Selale Kartpostallik Görüntüler Olusturdu
Bayburt’ta, Divanyolu Daglari ile Kirklar Tepe eteklerinden dogduktan sonra Kopuz Deresi’nden yaklasik 20 metreden dökülen Sirakayalar Selalesi buz tuttu.

Bayburt’ta soguk havanin etkisiyle donan Sirakayalar Selalesi, adeta buzdan "görsel sölen" sunuyor. Divanyolu Daglari ile Kirklar Tepe eteklerinden dogduktan sonra Yaylalar köyündeki Komönü ve Basçayirlar mevkisinde toplanarak Kopuz Deresi üzerinden 20 metreden dökülen Sirakayalar Selalesi, her mevsim ayri güzellige bürüyor.

Karadeniz ile Dogu Anadolu bölgeleri arasinda, tarihi Ipek Yolu güzergâhindaki Bayburt’ta, doga turizmi açisindan yörenin önemli mekanlari arasinda yer alan selale, kent merkezine 16 kilometre uzaklikta bulunuyor.

Ilkbahar ve yazin dogaseverleri, buz gibi suyu ve dogal güzellikleriyle agirlayan Sirakayalar Selalesi, kis mevsiminde ise muhtesem görselligiyle göz kamastiriyor.

Yörede son günlerde etkili olan kar yagisi ve soguk havanin da etkisiyle donan Sirakayalar Selalesi’nde olusan ve boylari 15 metreyi asan buz sarkitlari, seyrine doyumsuz görüntüler sunuyor.
Kaynak: İHA