Tüfenkci Açiklamasi 'Kastamonu Adina Bagislara Devam Ediyoruz'

KASTAMONU – Türk Kizilayi Kastamonu Subesi Il Sekreteri Niyazi Tüfenkci, Kastamonu’da baslatilan yardim kampanyalarinin tüm hiziyla devam ettigini ve yardimlarin depremzede bölgelerine vakit kaybetmeksizin ulastirildigini söyledi.

Tüfenkci Açiklamasi 'Kastamonu Adina Bagislara Devam Ediyoruz'
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan bölgede arama kurtarma çalismalari devam ediyor. Bunun yani sira bir yandan da depremden etkilenen afetzedelere yardimlar sürüyor. Türk Kizilayi Kastamonu Subesi tarafindan Kastamonu’da düzenlenen yardim kampanyalarina vatandaslar yogun destek veriyor. Kizilay bünyesinde toplanan yardimlar, gönüllüler ve görevliler tarafindan vakit kaybetmeksizin deprem bölgesine ulastirilmak üzere Kastamonu’dan gönderiliyor.

Kizilay Kastamonu Subesi Il Sekreteri Niyazi Tüfenkci, Kastamonu adina yardimlarin tüm hiziyla devam edecegini kaydetti.

Gönüllü vatandaslar ve Kizilay görevlileri tarafindan yasam malzemelerini içeren yardim paketleri, sehir merkezindeki yardim toplama merkezinde tek tek ayristirilip, ihtiyaca göre tirlarla yüklüyor. Hazirlanan tirlar, depremden etkilenen illere gönderilmek üzere yola çikiyor.

“Bizler gece gündüz 24 saat burada hizmet etmeye gönüllü olarak gayret gösteren bir grup insanlar topluluguyuz”

Kastamonu adina deprem bölgelerine yardimin tüm hiziyla devam edecegini belirten Kizilayi Kastamonu Subesi Kastamonu Il Sekreteri Niyazi Tüfenkci, “Kastamonu Kizilay Il Baskanligi olarak, deprem bölgesinden gelen depremzedelerimizi Kastamonu’da misafir etmek adina ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyoruz. Depremzedelerimiz için gelen giyim, gida ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçlari burada birebir hazirlayarak kolilerle kendilerine iletiyoruz. Kendilerinden gelen istekleri listeler halinde almaya devam ediyoruz. Bagisçilarimizdan ve Kastamonu halkindan gelen, kullanilmamis kiyafet ve hijyen malzemelerini ulastirmaya Kastamonu’daki bagisçilarimiz sayesinde devam edecegiz. Bizler gece gündüz 24 saat burada hizmet etmeye gönüllü olarak gayret gösteren bir grup insanlar topluluguyuz ve Kizilay’imiz çatisi altinda gönüllü çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA