Depremzede Gebeler Düzce'de Bu Sistemle Takip Ediliyor
DÜZCE –Deprem bölgesinden Düzce’ye gelen gebeler Gebe Takip Sistemine dahil edilerek takip ediliyor. Düzce Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, gebe takibine alinan aileyi ziyaret etti.

Düzce Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, sehre gelen aileyi evinde ziyaret etti. Yilmaz “Deprem bölgesinden ilimize gelen ve depremden etkilenen gebe misafirlerimizi Gebe Takip Uygulamamiza dahil ederek onlari yakindan takibini sagliyoruz. Bu dahilde deprem bölgesinden ilimize gelen gebemiz ve ailesini ziyaret ettik. Aileye geçmis olsun dileklerinde bulunduk. Her daim yanlarindayiz, bu zorlu sürecin üzerinden hep birlikte gelecegiz” dedi.
Gebe Takip Sistemi
Riskli Gebe Takip sistemi elektronik bir sistem. Anne adaylari saglik profesyonelleri tarafindan takip ediliyor. Öncelikle hastanelere basvuru yapan anne adaylarinin muayeneleri gerçeklestiriliyor. Riskli oldugu düsünülen anne adayi saglik müdürlügünde saglik profesyonelleri ile irtibatlandiriliyor. Daha sonra telefonlarina bir uygulama yükleniyor. Bu uygulama üzerinden tansiyon, nabiz, farkli bir takim sorular sorulabiliyor. Uygulama üzerinde tansiyon yada nabiz yüksek çiktigi zaman telefon saglik birimine mesaj atarak uyariyor. Görevliler hemen anne adayini arayip durumunu sorup evine hemen ambulans gönderiyor. Bu sayede olacak riskler en aza indiriliyor. Ayni zamanda anne adaylarina buradan destek saglaniyor.
