AFAD, Kar Üstü Paletli Araci Ile 16 Hastaya Müdahale Etti

Kastamonu Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisi sonrasi köy yollarinin kapali olmasindan dolayi mahsur kalan 16 hastayi, bulunduklari yerden alarak saglik kuruluslarina ulastirdi.

AFAD, Kar Üstü Paletli Araci Ile 16 Hastaya Müdahale Etti
Kastamonu Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri, kis mevsiminde de çalismalarini gece gündüz demeden araliksiz sürdürüyor. Çetin kis sartlarina karsi özellikle yüksek kesimlerde kar kalinliginin 1,5 metreye ulastigi bölgelerde köy yollarina ulasim saglanamiyor. Bu sebeple köy yollarinin kapali olmasindan ötürü saglik kuruluslarina gidemeyen ve evlerinde rahatsizlanan hastalar da mahsur kaldi. Hastalarin yakinlari, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak ekiplerden yardim istedi. Her ihbari degerlendiren Kastamonu AFAD ekipleri, kar üstü paletli araç ile kapali köy yollarini asarak hastaya ulasti. Hastaya ilk müdahale saglik ekiplerince evlerinde yapildi. Ardindan evinden alinan hastalar, kar üstü paletli araç ile ambulansa kadar tasinarak ulastirildi. Burada ambulansa sevk edilen hastalar, ardindan saglik kuruluslarina kaldirildi.

Su ana kadar Kastamonu AFAD ekipleri, kar yagisinin basladigi 9 Subat tarihinden itibaren özellikle sahil ilçelerinde köylerinde rahatsizlanan ve köy yollarinin kapali olmasi nedeniyle yardim talep eden vatandaslari paletli kar üstü araci ile saglik merkezlerine teslim etti. Ekipler, toplam 16 hastayi köyünden alarak saglik kuruluslarina birakti.

Son olarak Kastamonu AFAD ekipleri, Azdavay’in Basakçay Köyü Merkez Mahallesi’nde zihinsel engelli bir hastaya da müdahale etti. Mide kanamasi geçiren zihinsel engelli Recep Kara, yakinlarinin yardim talebi üzerine Kastamonu AFAD ekiplerince evinden alinarak Azdavay Devlet Hastanesine teslim edildi.
Kaynak: İHA