Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Açiklamasi 'Ukrayna, Putin'in Kisisel Saplantisi Oldu'

Ukrayna Disisleri Bakani Dmitriy Kuleba, "Ukrayna, Putin’in kisisel saplantisi oldu" dedi.



Almanya’da düzenlenen 56. Münih Güvenlik Konferansi’na katilan Ukrayna Disisleri Bakani Dmitriy Kuleba, Rusya ile sürdürdükleri savasa dair önemli ifadeler kullandi. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in, Rusya’yi yönetmeye devam ettikçe kendilerinin sorun yasamaya devam edecegini söyleyen Kuleba, "Putin iktidarda oldugu sürece sorunlarimiz devam edecek. Çünkü Ukrayna, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in kisisel saplantisi oldu. Ukrayna’yi Simdilik sadece savasa odaklanmamiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

Konusmasinda özellikle Batili ülkelere seslenen ve kendilerine yönelik desteklerin sürmesini de isteyen Kuleba, "Rusya’ya karsi en önemli güvenlik garantilerimiz silah destegi, ekonomik destek ve Rusya’ya yaptirimlarin sürmesi" derken Batili ülkelerin tank, savas uçagi ve mühimmat destegini sürdürmesini istedi.

Rusya ile savaslarina karsi Çin’in baris plani önerisini de degerlendiren Kuleba, bu plan hakkinda bir bilgilerinin olmadigini söyleyerek, "Çin’in planini görmeden degerlendirme yapmanin mantikli oldugunu düsünmüyorum. Planlariniz ne olursa olsun birine odaklanmalisiniz, hepimiz çok yorgun olsak bile özgürlük mücadelesinde yorulmamaliyiz" dedi.

Kaynak: İHA