Sultangazi Belediyesi, Adiyaman'da Konteyner Yasam Kenti Kuruyor

Sultangazi Belediyesi, afet bölgelerine destegini sürdürüyor. Depremden en çok etkilenen sehirlerin arasinda yer alan Adiyaman’a, ilk etapta 220 konteyner ve termal çadir, 20 wc ile 10 dus kabininden olusan Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alani kuruluyor.

Sultangazi Belediyesi, Adiyaman'da Konteyner Yasam Kenti Kuruyor
Depremin ilk gününden bu yana tüm imkanlariyla afet bölgelerine destek veren Sultangazi Belediyesi, depremzedelere maddi ve manevi destegini sürdürüyor. Evi yikilan veya hasar gören depremzedelerin yasam sartlarini iyilestirmek için konteyner yasam alani olusturuyor.

Ilk etapta 220 konteyner ve termal çadir, 20 wc ile 10 dus kabininden olusan Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alani için öncelikle altyapi çalismalari yapiliyor. Is makineleriyle yapilan çalismalarla elektrik, su, kanalizasyon altyapisinin tamamlanmasinin ardindan yüzlerce kisinin yasayacagi 35 dönüm alani kapsayacak konteyner kentin kurulumuna devam ediliyor.

Hedefimiz yeni bir yasam alani kurmak

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, alana giderek çalismalari yakindan takip etti. Günler içerisinde çalismalarin tamamlanarak konteyner evlerin kurulacagini söyleyen Baskan Dursun, “Sultangazi Belediyesi Konteyner Yasam Alanini kisa süre içerisinde hayata geçiriyoruz. Amacimiz sadece konteyner ile barinma ihtiyacini saglamak degil; sonrasinda da süreci yürütmek önemli. Burada elektrik, su, kanalizasyon altyapisini halletmek ve depremzedelerin yeme-içme sorununu da çözmek büyük önem tasiyor. Bunlarla ilgili çalismalarimiz da devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA