Kartal Belediyesi Ilçeye Yerlesen Depremzedelerin Yaralarini Sariyor

Türkiye’yi derinden etkileyen ve yasa bogan depremlerin ardindan ilk günden itibaren seferberlik baslatan Kartal Belediyesi, can güvenligi için evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kartal’a gelen depremzedeler için harekete geçti. Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in talimatlariyla, depremzedelere; ekonomi, saglik ve egitim basta olmak üzere maddi ve manevi her alanda yardim çalismasi gerçeklestiriliyor.

Kartal Belediyesi Ilçeye Yerlesen Depremzedelerin Yaralarini Sariyor
Kartal Belediyesi depremzedelerin yaralarini sarmaya devam ediyor. Büyük felaketin yasandigi ilk günlerde bölgeye 95 yardim tiri gönderen Kartal Belediyesi, can güvenligi için deprem bölgesini terk ederek Kartal’a gelen depremzedeler için de harekete geçti. Ilçeye gelen yaklasik 350 depremzede için; gida, hijyen malzemesi, kiyafet, ev esyasi ve nakdi yardim ile beraber, saglik ve psikolojik danismanlik hizmetleri veriliyor. Depremin getirdigi yaralar bir nebze olsun sarilmaya çalisilirken depremzede aileler ziyaret edilerek ihtiyaçlari karsilaniyor. Depremin etkilerini yasayan depremzede vatandaslara psikolojik danismanlik hizmeti veren Kartal Belediyesi, saglik hizmeti de sunuyor.

Ayrica, depremzede çocuklar ve gençler; Kartal Belediyesi’ne bagli kreslerde ve egitim kurslarinda güven içinde egitim hayatlarina devam ediyor. 3-6 yas araligindaki çocuklarin egitimleri Kartal Belediyesi kreslerinde verilirken, egitimlerine ara vermek zorunda kalan LGS (Liselere Geçis Sistemi) ve YKS (Yüksekögretim Kurumlari Sinavi) ögrencileri içinde Mustafa Necati Etüt Merkezi’nde egitimler veriliyor. Kartal Belediyesi, KARKAM’a müracaat eden depremzede vatandaslara is imkâni saglamanin yani sira farkli is kollarina da yönlendirme yaparak istihdam edilmelerine imkan sagliyor. KIMER üzerinden 444 4 578 numarali telefon üzerinden basvuran depremzede vatandaslar için yardim çalismalari araliksiz devam ediyor.

Depremi vuran bölgelere yardim seferberligi

Öte yandan, Kartal Belediyesi depremi vuran bölgelerde de yardim seferberligini sürdürüyor. Baskan Gökhan Yüksel’in talimatlariyla, depremzedeler için Antakya merkezde çalismalar devam ediyor. 800 metrekarelik alana kurulan çadir alaninda; lojistik depo, mobil mutfak ile 10 konteyner tuvalet yer aliyor. Vatandaslar için yardim seferberligi devam ederken, bölgedeki çalismalara da teknik olarak destek veriliyor. Kartal Belediyesi’ne bagli teknik personeller, deprem bölgelerinde hasar tespiti adina yapi kontrol çalismasi gerçeklestiriyor.

“Yaralarimizi sarmak için çalisiyoruz”

Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin ve Kartal halkinin depremzedeler için seferber oldugunu kaydederek, “Ülkemizi yasa bogan deprem felaketinde yurttaslarimizin yaralarini sarmak için seferberligimize devam ediyoruz. Çalismalarimiz, hem deprem bölgesinde hem de ilçemize gelen depremzedelerimiz için devam ediyor. Bu zor günleri, hep beraber dayanisma içinde atlatacagiz.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA