Depremzedeler Için Hayir Çarsisi

Giresun’da hayirseverlerin katkisiyla açilan "Hayir Çarsisi", Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi illerden gelen depremzedelerin birçok ihtiyacini karsiliyor.

Depremzedeler Için Hayir Çarsisi
Giresun Il Müftülügü ve Türkiye Diyanet Vakfi Giresun Subesi is birligiyle açilan “Hayir Çarsisi”nda depremzedelerin giyim ihtiyaci karsilaniyor.

Il Müftülügü girisinde açilan çarsida, hayirseverlerin bagisladigi çok sayida giyim malzemesi, Giresun Valiligi ve AFAD koordinesinde kente gelen depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Temel ihtiyaç malzemelerinin bulundugu çarsida gün boyu yogunluk yasaniyor.

Giresun Il Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfi Giresun Subesi Baskani Ramazan Topcan, çarsinin Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardindan Giresun’a gelen depremzedelere hizmet vermeye basladigini söyledi.

Çarsida giyim ihtiyaçlarini karsiladiklari depremzedelere çesitli ikramlarda da bulunduklarini belirten Il Müftüsü Topcan, depremden etkilenen vatandaslara manevi destek sagladiklarini ifade etti.

Bölgedeki ihtiyaçlarin azalmasi üzerine kente gelen depremzedelere hizmet sunduklarini dile getiren Müftü Topcan, "Depremzedelerin giyimden hijyen malzemesine, çocuk ve bebek ürünlerine kadar birçok ihtiyaci karsilaniyor. Kadirsinas milletimiz, depremden etkilenen 10 ilimizin yaninda oldu. Herkes katki saglamak için elinden geleni yapiyor. Insallah bu zor günleri hep birlikte asacagiz" dedi.

Kaynak: İHA