Depremzede Çocuklar Için Örgü Oyuncak Yapiyorlar

Samsun Ilkadim Halk Egitim Merkezi usta ögretici ve kursiyerleri depremzede çocuklar için el emegi örgü oyuncaklar üretiyor.

Depremzede Çocuklar Için Örgü Oyuncak Yapiyorlar
Deprem bölgesindeki çocuklari mutlu etmek için kollari sivayan Ilkadim Halk Egitim Merkezi usta ögreticileri ile kursiyerleri yogun mesai harciyor. Günde 5 ile 6 saatlerini örgü oyuncak yaparak geçiren kadinlar 200 adet el emegi oyuncagi deprem bölgesine gönderdi. Üretmeye devam eden kadinlar gönüllü olduklarini ve çocuklari mutlu etmek adina çalismalarinin devam edecegini söyledi.



Usta ögretici Gülsen Yaprak, "Su anda bulundugumuz durum nedeniyle depremzedelerimize, onlarin çocuklarini sevindirme amaciyla oyuncak bebek yapiyoruz. Burada gönüllük esasi ile çalisiyoruz. Evlerimizde de bu çalismalarimizi yapiyoruz. Herkes elinde gelen her seyi yapmaya çalisiyor. Insallah faydamiz olacak" dedi.

Kursiyer Gamze Avci, “Çocuklara bir faydamiz dokunsun istedik. Onlar gülsün onlar mutlu olsun istedik. Genellikle oyunca üzerine çalisiyoruz. Günde 5-6 saat mesai yapiyoruz” diye konustu.

Usta ögretici Derya Küçük, "Su anda burada depremzede çocuklar için oyuncak projesi var. Buradaki herkes gönüllü. Hoca arkadaslarimizla birlikte yapiyoruz. Isteyen kursiyerlerimiz de bize katiliyor. Evde de devam ediyoruz. Bu sekilde hazirladigimiz oyuncaklari çocuklarimiza gönderecegiz” seklinde konustu.

Usta ögreticiler ve kursiyerler çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA