Azerbaycan'dan Deprem Bölgesine 510 Ton Yardim

Azerbaycan’dan deprem bölgesine ulastirilmak üzere yola trenle yola çikan 510 tonluk yardim treni Kars’a geldi.

Azerbaycan'dan Deprem Bölgesine 510 Ton Yardim
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattindan Azerbaycan’dan, Gürcistan’a oradan da Kars’a gelen 24 vagondan olusan içerisinde gida, hijyen ve çesitli yardimlarin bulundugu treni Kars Gari’nda Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, Azerbaycan Kars Baskonsolosu Nuri Guliyev karsiladi.

Kars Valisi Türker Öksüz, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, “Bu depremin yikiciligini göz önüne aldiginiz zaman dünyada yasanmamis bir felaketten söz ediyoruz. Bu depremin yaralarini sarabilmek için de uluslar arasi yardimlarda ülkemize geliyor. Gerek arama-kurtarma faaliyetleri için, gerekse diger yardimlari gönderen ülkeler var. Biz bütün ülkelere sükranlarimizi sunuyoruz. Bugün burada Azerbaycan’dan gelen trende de deprem bölgesindeki vatandaslarimiza ulastirilmak üzere gida, giyim gibi malzemeler basta olmak üzere muhtelif malzemeler var” dedi.

“Zor günümüzde yanimizda oldular”

Öksüz, “Biz Azerbaycan ile 2 devlet, 1 millet anlayisi içerisinde kardeslik hukukuna dayanan bir pozisyonumuz var. Azerbaycanli kardeslerimizin bu aciyi yüreklerinde hissettiklerini gayet iyi biliyoruz. Milletimiz Azerbaycanli kardeslerimize minnettardir. Bizde devlet olarak onlara sükranlarimizi sunuyoruz. Bu zor günümüzde yanimizda oldular. Bu depremin açtigi yaralarin biran önce sarilmasini rabbimden niyaz ediyorum” diye konustu.

Öte yandan, Azerbaycan’dan yola çikan ve Kars’a ulasan 24 vagondan olusan tren Kars’tan deprem bölgesine hareket etti. Azerbaycan yardim treninin son duragi Kayseri olacak. Azerbaycan yardim treniyle gelen 510 ton malzeme buradan depremzedelere ulastirilmak üzere depremden etkilenen illere gönderilecek.
Kaynak: İHA