Mevlid Kandili Bu Kez Çadir Mescitte Idrak Edildi

Kahramanmaras’ta depremzedeler ve görevli personeller, çadir mescitte namaz kilip dua ederek, Miraç Kandilini idrak etti.

Mevlid Kandili Bu Kez Çadir Mescitte Idrak Edildi
Hazreti Peygamber’in, Allah’in daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’in rehberliginde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldigi gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, Kahramanmaras merkezli depremlerin etkilendigi illerin bazi noktalarinda çadir mescitlerde idrak edildi. O yerlerden birisi de Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Binasi önündeki meydana kurulan çadir mescitti. Diyanet Isleri Baskanligi personelinin Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam eden kandil programinda, depremlerde hayatini kaybedenler için dua edildi. Ardindan vatandaslar, yatsi namazini cemaatle kildi.

"Burada inanilmaz bir birliktelik var"

Kandil programini icra eden Sakaryali imam Murat Polat, Kahramanmaras’a depremzedelerin acilarini paylasmak için geldiklerini söyleyerek, "Din gönüllüleri olarak bizler sahada hem fiziki olarak hem de manevi olarak kardeslerimize destek oluyoruz. Bugün de malumunuz Miraç Kandili. Burada depremzede kardeslerimizle birlikte Miraç Kandilini icra ettik, Kur’an-i Kerim okuduk, vefat eden kardeslerimizi rahmetle andik, yarali olan kardeslerimize sifa diledik. Yüce Mevlam bir daha böyle acilar yasatmasin. Ancak suna sahit olduk; burada inanilmaz bir birliktelik var. Milletimiz kardeslerimize yardimci olabilmek için adeta seferber olmus, adeta birbirleriyle yarisiyorlar" ifadelerini kullandi.

"Vefat eden kardeslerimizin cennete ulasmasiyla ilgili Allah’a dualar ettik"

Yatsi namazini kildiran Trabzon Besikdüzü Ilçe Müftüsü Ihsan Öz ise sunlari kaydetti:

"Trabzon’dan dün aksam itibariyla buraya geldik. Trabzon’da, ’Kahramanmaras’a gitmek için kimler gönüllü olur’ diye soruldugunda birkaç saat içerisinde 200’e yakin görevlimiz gelmek istedi. Biz de ilk grup olarak buradaki kardeslerimize yardimci olmak için geldik. Dönüsümlü olarak buraya geliyoruz. Yaklasik 6 gün boyunca buradaki kardeslerimiz çalistiktan sonra diger grup geliyor. Böylelikle burada kesintisiz bir hizmet saglamaya çalisiyoruz. Miraç Kandili sebebiyle bir program icra ettik. Depremzede kardeslerimize Yasin Suresi’nden ayetler okuduk. Vefat eden kardeslerimizin cennete ulasmasiyla ilgili Allah’a dualar ettik. Hastalarimiz için de sifalar diledik. Cenab-i Hak bize bu acilari bir daha yasatmasin."

Öte yandan, bir yardim kurulusu ise çadirdan çikan cemaate kandil simidi ikram etti.
Kaynak: İHA