Uzmanlar Deprem Alaninda Hasar Tespit Çalismalarini Sürdürüyor

Türkiye’yi yasa bogan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinasyonunda hasar tespit çalismalarina katilan Pamukkale Belediyesinin 14 kisilik mimar, insaat mühendisi ve teknikerlerden olusan uzman ekibi, Kahramanmaras’ta çalismalara basladi.

Uzmanlar Deprem Alaninda Hasar Tespit Çalismalarini Sürdürüyor


Tüm Türkiye’yi yasa bogan büyük depremin yaralari sarilmaya devam ediyor. 10 ilde yasanan ve can kayiplari yasanan depremde arama kurtarma çalismalari tamamlandi. Afet bölgesinden hasar tespit çalismalari islemleri Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinasyonunda basladi.

Bu çerçevede Pamukkale Belediyesinden 14 kisilik mimar, insaat mühendisi ve insaat teknikerinden olusan uzman ekibi hasar tespit çalismalarina katiliyor. Önceki gün Kahramanmaras’a giden Pamukkale Belediyesi uzman ekibi, depremin merkez üssü olan kentte yikilmamis ve ayakta duran yapilarda hasar tespit çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi koordinasyonunda yürütülen çalismalarda görev alan uzman ekip, Kahramanmaras merkez, ilçe ve köylerinde yapilari denetliyor. Denetlenen yapilari "hasarsiz", "az hasarli", "orta hasarli", "agir hasarli", "acil yikilacak" ve "yikik" seklinde raporlayan uzmanlar, elde ettikleri verileri anlik olarak E- Devlet ve Bakanlik sistemine raporluyor.

Hasarli binalar tek tek tespit ediliyor

Kahramanmaras’ta toplam 57 bin 87 binada bulunan 222 bin 863 bagimsiz birimde hasar tespit çalismasi yapildi. 10 bin 777 binada yer alan 53 bin 227 bagimsiz birimin acil yikilmasi gereken agir hasarli ve yikik oldugu tespit edildi. 837 binadaki 5 bin 924 bagimsiz birimin orta hasarli, 16 bin 824 bina bulunan 86 bin 759 bagimsiz birim az hasarli, 20 bin 746 binadaki 52 bin 260 bagimsiz birimin de hasarsiz oldugu tespit edildi. Öte yandan Pamukkale Belediyesi ekskavatörü Hatay’in Kumlu ilçesinde enkaz kaldirma islemlerine devam ediyor.
Kaynak: İHA