Ümraniye'den Depremzedelere Konteyner Kent

Ümraniye Belediyesi asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli deprem ’de evlerini kaybeden depremzedeler için konteyner kent kurmak için çalismalara basladi.

Ümraniye'den Depremzedelere Konteyner Kent
Ümraniye Belediyesi asrin felaketi olarak nitelendirilen Türkiye’nin 10 ilini etkileyen depremler sonrasi bölgeye olan destegini araliksiz devam ediyor. Yasanan depremler sonrasi bölgede barinma ihtiyacinin ortaya çikmasi Ümraniye Belediyesini harekete geçirdi. Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesine gönderilmek üzere 500 adet konteynerin üretimine baslandi.

Konteyner sehirde tüm detaylar düsünüldü

Depremzedeler için kurulacak olan konteyner kent içinde her sey düsünülerek hazirlaniyor. Konteyner kentin içinde çocuk oyun alanlari, yemekhane, çamasirhane, mescit, çay ocagi gibi her türlü ihtiyaci karsilayacak sekilde düsünüldü.

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “Konteyner kent yapmak bize nasip oldu. 42 dönümlük bir arazi Kahramanmaras’in Onikisubat ilçemize 3 bin kisinin barinabilecegi, yemegi, mescidi, aile saglik merkezi, çocuk kresi ve oyun alanlariyla birlikte bir yasam merkezini insallah hayata geçirmis olacagiz. Bu projemize katkida bulunan bütün hayirsever vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA