'Türkiye'ye Borcumu Ödemeliyim' Diyen Afrikali Ögrenci Solugu Deprem Bölgesinde Aldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden üniversite egitimi için 2 yil önce Türkiye’ye gelen Arouna Mbanza, arkadaslari ile geldigi Adiyaman’da depremzedelerin yaralarini sarmaya çalisiyor. Vatandaslara destek olmaya çalistiklarini söyleyen Afrikali ögrenci, “Türkiye’ye borcumu ödemek için buraya geldim” dedi.

'Türkiye'ye Borcumu Ödemeliyim' Diyen Afrikali Ögrenci Solugu Deprem Bölgesinde Aldi
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden 2 yil önce Türkiye’ye gelen Ankara Üniversitesi Ilahiyat Bölümü ögrencisi Arouna Mbanza, internetten gördügü deprem haberinden sonra arkadaslari ile birlikte Adiyaman’a gelmeye karar verdi. Depremden etkilenen Adiyaman’da yardim malzemesi dagitan Arouna Mbanza, bir yandan da depremzedelere moral vermeye çalisiyor. Haberleri görünce vatandaslarin yardimina kosmak istedigini ifade eden Mbanza, depremzedelerin yaninda olmak istedigini söyledi.



“Türkiye’ye borcumu ödemek için buraya geldim”

1 haftadir Adiyaman’da gönüllü olarak çalisan Mbanza, “Depremi internetten gördüm ve ertesi gün arkadaslarimla buraya geldik. Hizmet ediyoruz. Türkiye’ye borcumu ödemek için buraya geldim. Bu sehir gerçekten çok kötü ama yapacak bir sey yok. Türkiye’ye geçmis olsun. 2021 yilinda ben Türkiye’ye geldim, 2 senedir buradayim. Afrikalilar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i çok seviyor. Türkler çok iyi, Türkiye’yi çok seviyorum. 1 haftadir buradayim. Her gün hizmet ediyoruz. Kolay degil, hava soguk. Biz birlikteyiz, yapabildigimizi yaptik” dedi.

Öte yandan, Ankara Üniversitesi’nden gelen ögrencilerin sohbet ettigi engelli Mehmet ise depremi, ‘güm güm’ sözleri ile anlatmaya çalisti.
Kaynak: İHA