SUBÜ Imkanlarini Deprem Bölgeleri Için Seferber Etti

SUBÜ depremzedeler için tüm imkanlarini seferber etti. Üniversite tarafindan arama kurtarma ve destek personeli, araç, kan ve ihtiyaç malzemesi yardimi hizli bir sekilde afet bölgelerine gönderilirken; kalici mutfak, mont ve ceket ile saglik personeli destekleri de kisa süre içerisinde depremzedelere ulastirilacak.

SUBÜ Imkanlarini Deprem Bölgeleri Için Seferber Etti
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri merkezli yasanan ve 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki iki depremin ardindan tüm imkanlarini seferber etti. Yardim çalismalarini AFAD koordinasyonu ile daha etkin ve sürdürülebilir hale getirmek için SUBÜ AFAD Koordinasyon Kurulu kuruldu. Ögrencilerin, akademisyenlerin ve idari personellerin yardim süreçlerinde yer almasi için SUBÜ Gönül Elçileri Platformu olusturuldu ve hazirlanan web sitesinden kayitlar alinmaya baslandi.

SUBÜ arama kurtarma ekibi ile birlikte üniversiteden toplam 28 gönüllü personel ve 7 araç hizli bir sekilde bölgeye intikal ederek, çalismalara destek saglamaya basladi.

650 koli gida malzemesi tirlara yüklenerek, bölgeye ulastirildi. Nakdi yardimlar ise koordinasyon ve etkin kullanim için depremin ilk gününden itibaren AFAD ve Kizilay’in deprem yardim hesaplarina yönlendiriliyor. Hatay’in Iskenderun ilçesinde bin 500 kisiye sicak çorba hizmeti baslatildi. Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’nda haftanin 4 günü ekmek ve unlu mamullerin üretimine baslandi. SUBÜ’ye ait Sapanca Park Oteli ise tüm imkanlariyla AFAD tarafindan yönlendirilen depremzedelere hizmet sagliyor.

Deprem bölgesinde günlük 500 kisilik sicak yemek çikacak

Deprem Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (DAMER) görev yapan ögretim elemanlari deprem bölgesindeki insaatlari incelemek ve bakanlik koordinasyon ekiplerine destek vermek için bölgeye giderek, çalismalarina basladi.

Ayrica bölgede yapilan incelemelerin ardindan bir rapor hazirlanarak, ilgili kurumlara sunulacak ve kamuoyu ile paylasilacak. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ile Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi’nda görev yapan ögretim elemani ve ögrencilerin destegi ile mutfak kurularak, bölgedeki yetkililerin gösterecegi bir bölgede günlük 500 kisilik sicak yemek destegi verilecek. Ferizli Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programi ile Moda Tasarimi Programi’ndaki ögretim elemanlarinin katkilariyla ihtiyaca yönelik olarak kislik ceket ve mont dikimi yapilarak, ilgili bölgelere yönlendirilecek. Arifiye Meslek Yüksekokulu’nda bulunan atölyelerde hizli bir sekilde soba imalatina baslanacak. Saglik Bilimleri Fakültesi ve Akyazi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan ögretim elemanlarindan gönüllü bir ekip olusturularak, ihtiyaç duyulan bölgelerde görev almalari saglanacak.
Kaynak: İHA