Seçer'den Fahis Kira Konusunda Yaptirim Ve Düzenleme Çagrisi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, depremin ardindan yasanan barinma ihtiyaci nedeniyle ortaya çikan fahis kira konusunda bir an önce gerekli tedbirlerin alinmasi çagrisinda bulundu.

Seçer'den Fahis Kira Konusunda Yaptirim Ve Düzenleme Çagrisi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Belediye Baskani Seçer’in çagrisiyla depremlerin ardindan depremzedelerin ilk duragi olan İçel basta olmak üzere birçok ilde yasanan konut kiralarindaki fahis artisin önüne geçmek adina İçel Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ayhan Kiziltan, İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Talat Dinçer ve İçel Emlakçilar Odasi Baskani Sinan Canpolat ile toplanti gerçeklestirildi.

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan, depremden etkilenen illerdeki vatandaslar, deprem bölgesine yakin olmasi ve İçel’de akraba iliskilerinin de bulunmasi dolayisiyla öncelikli olarak İçel’e gelmeye basladi.

İçel’e gelen depremzede vatandaslar için İçel Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere birçok kamu kurumu ve sivil toplum kurulusu tüm imkanlari seferber ederek vatandaslari geçici konaklama merkezi, otel ve tesislere yerlestirilmelerini sagladi.

Son derece önemli bu konuda, Baskan Seçer’in çagrisiyla önemli bir toplanti yapildi. Türkiye Tüm Emlak Müsavirleri Federasyonu Baskaninin da telekonferans yoluyla katildigi toplantida, yasanan deprem felaketinin ardindan ortaya çikan fahis kira artislarinin tüm Türkiye genelinde büyük sorun olusturdugu belirtildi. Bu sorunun önüne geçilmesi için atilmasi gereken adimlarin tartisildigi toplantida, konut kiralarini fahis oranda artiran ev sahiplerine cezai yaptirim uygulanmasi ve bu konuda da ilgili kurumlarin harekete geçmesi gerektigi belirtildi.

Tüm ev sahiplerine bu konuda duyarli olmasi çagrisinin yapildigi toplantida, bazi ev sahiplerinin ‘firsatçilik’ yaparak konut kiralarinda fahis fiyata yönelmelerinin tepki olusturduguna dikkat çekildi. Bu durumun, sadece İçel’de degil, tüm Türkiye’de görülür bir hal aldigi ve zor günler geçiren ülkede vicdanlari yaraladiginin vurgulandigi toplantida, konutlardaki fahis fiyat artislarinin ve firsatçiliga tevessül eden kisilerin önüne geçilmesi için ivedilikle önlemler alinmasi, etkin denetim ve yasal sorumlulugu bulunan tüm kurumlarin harekete geçmesi gerektigi belirtildi.
Kaynak: İHA