Saç Ekim Uzmani Dursun Açiklamasi 'Saç Ekimi Yaptiranlarin Yüzde 87,3Ü Erkek'

Saç ekim uzmani Fatma Dursun, dünya genelinde saç ekenlerin yüzde 87,3ünün erkek oldugunu açikladi.

Saç Ekim Uzmani Dursun Açiklamasi 'Saç Ekimi Yaptiranlarin Yüzde 87,3Ü Erkek'
Fatma Dursun uluslararasi saç ekim anketinin sonuçlarini paylasti. Uluslararasi Saç Restorasyon Cerrahisi Dernegi tarafindan yaptirilan "Neden saç ekimi yaptiriyorsunuz?" anketinin sonuçlari açiklandi. Saç ekimi yaptiran danisanlarin yüzde 87,3’ünün erkek, dünya çapinda insanlarin yüzde 34,7’sinin ise kariyer nedeniyle saç ekimi yaptirdigi ortaya çikti. Dünyada saglik turizmine katilan kisi sayisinin günümüzde 10 milyon kisi oldugunu kaydeden Dursun, “Bu hizmetlerden saglanan gelirin ise yaklasik olarak 100 milyar dolar oldugu tahmin ediliyor. 2019 yilinda dünya çapinda 700 binden fazla saç ekimi uygulamasinin yapildigi, 2022 yilinda ise hasta sayisinin yüzde 7 artarak 2 milyonu astigi düsünülüyor. Peki insanlar neden saç ekimi yaptiriyor? Bu sorunun da cevabi yapilan anketle ortaya çikti. Uluslararasi Saç Restorasyon Cerrahisi Dernegi (2022) tarafindan yapilan anketin sonuçlari yayinlandi. Ankete göre dünya çapinda insanlarin yüzde 34,7’si kariyer nedenleriyle saç ekimi yaptiriyor. Yüzde 37’si sosyal yasamlarini iyilestirmek için saç ekimini tercih ediyor. Saç ekimi yaptiran hastalarin yüzde 87,3’ü ise erkek” dedi.



“En büyük pay Türkiye’nin”

2018 verilerine göre, küresel pazarda yaklasik 5 milyar dolarlik bir hacme sahip olan saç ekim tedavisinde, günümüzde en büyük payi Türkiye’nin aldigini ifade eden Saç Ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Türkiye’de saglik kurumlarinin uluslararasi akreditasyona sahip olmasi tercih noktasinda önemli bir etken ve saglik hizmetlerinde maliyet avantaji var. Turistik olanaklarin yeterli düzeyde olmasi sebebiyle saglik amaçli turizm ile diger turizm türleri birlesebiliyor. Yüksek saglik hizmetleri kalitesine sahibiz. Saglik teknolojilerinde güncel yaklasimlar, hizmetler sunuluyor ve dört mevsim turizmin olmasi büyük avantaj sagliyor” diye konustu.



“Her yil artis gösteriyor”

Uluslararasi Saglik Hizmetleri A.S. (USHAS) 2022 yili verilerini paylasan Saç ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Türkiye’nin saglik turizmi hizmetleri yillar itibariyle artis gösteriyor. Ülkemize gelen turistlerin genel ortalama harcamalarina bakildiginda 2021 verilerine göre 642 bin 444 kisinin saglik hizmeti aldigi ve 1 milyar 48 milyon 549 bin dolar elde ettigi görülüyor. 2022’nin ilk çeyreginde elde edilen gelir 332 milyon 212 bin dolar iken, 2022’nin ikinci çeyreginde 436 milyon 212 bin dolar gelir Saglik Turizminden elde edilmis durumda” seklinde konustu.



“Teknisyenler de yetenekli”

Istanbul’un saç ekiminde elde ettigi ün sebebiyle “Turkish Hairlines” takma adiyla anilir hale geldigini savunan Saç Ekim Koordinatörü Fatma Dursun, “Istanbul’da saç ekim tedavisi yaklasik olarak 1 milyar dolarlik bir endüstri haline gelmis durumda. Izmir, Ankara, Bursa gibi diger illerde de bu hizmetler verilmesine karsin Istanbul özellikle saç ekim tedavisinin ana merkezi olarak kabul ediliyor. Fiyatlarin diger ülkelere göre uygun olmasi ve doktorlarin yani sira teknisyenlerin de oldukça yetenekli olmasi bu basarinin arkasindaki nedenler arasinda” ifadelerini konustu.

Kaynak: İHA