Pendik'te 30 Depremzede, Depremde Hayatini Kaybedenler Için Düzenlenen Mevlide Katildi

Kahramanmaras merkezli meydan gelen ve 10 ili etkileyen depremlerde hayatini kaybedenler için Pendik’te Kur’an-i Kerim okundu, dualar edildi. Deprem nedeniyle yasadiklari sehirlerden ayrilarak Istanbul’da yakinlarinin yanina yerlesen 30 depremzede de düzenlenen mevlide katildi.

Pendik'te 30 Depremzede, Depremde Hayatini Kaybedenler Için Düzenlenen Mevlide Katildi


Kahramanmaras merkezli meydana gelen iki deprem 10 ilde yikima yol açti. Depremden etkilenen depremzedelerin bir kismi baska sehirlerde yasayan yakinlarinin yanlarinda, bir kismi da ögrenci yurtlarinda bir süreligine barinmaya basladi.

Pendik’te yakinlarinin yanlarina yerlesen yaklasik 30 depremzede, Milliyetçi Hareket Partisi Pendik Ilçe Baskanligi tarafindan düzenlenen mevlid programina katildi.

Programda depremde hayatini kaybedenler için Kur’an-i Kerim okundu, dualar edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Pendik Ilçe Baskani Yalçin Çolak, “Depremzede kardeslerimiz yanimizda, onlarin acisini bir nebze de olsa hafifletmek ve paylasmak amaciyla bugün burada Milliyetçi Hareket Partisi Pendik Kavakpinar 2. bölge baskanliginin içinde, degerli vatandaslarimizla burada Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirdik. Sehitlerimizin sahitlerimiz oldugu bilinciyle bugün buradayiz. Tüm sehitlerimize rahmet diliyoruz. Allah’in izniyle millet olarak, devlet olarak, vatandas olarak bu yükün altindan da en kisa zamanda kalkarak tekrar sahlanacagiz. Depremde rahmete kavusan vatandaslarimizin, sehitlerimizin ruhuna bir Kur’an-i Kerim tilaveti ve bir yemek programi düzenledik” dedi.



Malatya’da depremi yasayan depremzede Fatih Ince, “Baskanimiza tesekkür ederim, bize burada kucak açti. Çok güzel bir ortam oldu, dualar edildi. Malatya için, 10 il için de Allah büyük afet verdi. Baska kimseye göstermesin, bize gösterdi. Allah yar ve yardimcimiz olsun. Devlet 7/24 yanimizda. Allah sahit yanimizda. Diyorlar ‘açiz’ diye, vallahi billahi gidin bakin tirlar bekliyor. Hepsi dolu bekliyor. Allah devletimize zeval vermesin, milletimize zeval vermesin” dedi.

Kaynak: İHA