Mezitli Belediyesi Depremzedeleri Agirlamaya Devam Ediyor

İçel’in Mezitli Belediyesi Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinden dolayi ilçeye gelen depremzedeleri agirlamaya devam ediyor.

Mezitli Belediyesi Depremzedeleri Agirlamaya Devam Ediyor
Nilüfer Belediyesi eski baskani, CHP Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi ve Bursa Kent Konseyi Baskani Mustafa Bozbey, Bursa’dan gelen bir grup siyasetçi ve gazeteci Yüksel Baysal ile birlikte Mezitli Belediyesini ziyaret ederek, depremzedelere yönelik çalismalari inceledi. Yardimlarin ayristirilmasi ve paketlenmesinden depremzedelere ulasmasina kadar geçen süreci degerlendiren ziyaretçiler, yapilan sistemli çalismanin Türkiye’ye örnek olmasi gerektigini söyledi.

Söz konusu heyet, depremzede kayitlarinin yapildigi halk masasi, gida paketleme, temizleme ve ayristirma birimlerinin yaninda oyuncak, hijyen, battaniye, kiyafet çadirlarini gezerek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

"84 milyon insanimiz etkilendi"

Mezitli Belediyesinin kisa bir sürede organize olarak 50 bini askin kisiye dokunmus olmasinin son derece önemli olduguna deginen Mustafa Bozbey, "Baskanimizi ve çalisma arkadaslarini yürekten kutluyorum. Depremzedeler için çok güzel ve düzenli bir ortam kuruldugunu görmüs olmak bizleri çok mutlu etti. Maalesef deprem sadece 10 ilde olsa da 84 milyon insanimizi etkiledi. Gerçekten ülke olarak son derece kötü günlerden geçiyoruz. Ama dayanismanin en üst noktada oldugunu görmek acimizi biraz da olsa hafifletiyor. Baskanimiz Neset Tarhan zaten yaptigi basarili çalismalarla gündemimizdeydi. Simdi depremzedeler için nitelikli bir ortam olusturmasini son derece önemsiyorum. Her türlü detay tüm yönleri ile düsünülmüs. Çadirlar, basvurular, dagitilacak malzemelerin hazirlanmasi çok dogru kurgulanmis" dedi.



"Pratik çözümler üretilmesi gerekiyor"

Tüm ülkemizi yasa bogan bir olayin yasandigina deginen Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan ise "Maalesef deprem yasandi. Artik söyle oldu böyle oldu demeden ders almamiz gerekiyor. Madalyonun bir yüzü yasanan aci olay. Maalesef 35 bini askin insani kaybettik. Ama madalyonun bir baska yönü de daha güvenli olarak gördükleri İçel’e yasanan göç. Bunun iki yönü var; birincisi İçel’de hasar olmadigini düsünmeleri, ikincisi de akrabalik iliskileri nedeniyle aidiyet duygusuyla geliyorlar. Burada da merkezi idareden destek bekliyorlar. Ancak merkezi idareden nasil bir destek gelecegini hiçbirimiz bilmiyoruz. Biz elimizden geldigince desteklemeye çalisiyoruz ama bizim de asamayacagimiz sorunlar var. Yarin okul sorunu, is sorunu baslayacak. Biz küçük çapli da olsa is konusunda girisimler yapiyoruz ama elbette yeterli degil. Merkezi hükümetin çok acil ciddi ve pratik çözümler üretmesi gerekiyor. Hem teknik anlamda hem de insan odakli projeler gelistirmeliyiz" seklinde konustu.



"Mezitli’de gördügüm manzaradan etkilendim"

Gazeteci Yüksel Baysal ise Mezitli’de gördügü sistemli çalismanin örnek alinmasi gerektigine vurgulayarak, "Isimiz geregi pek çok yerde yapilan çalismalari görme sansimiz var. Mezitli’de gördügüm manzaradan çok etkilendim. Mezitli Belediyesini örnek bir belediye olarak gördüm. En düzenli ve en sistemli çalisan kurumun Mezitli Belediyesi oldugunu gururla söylüyorum. Gönüllülerle, çalisanlariyla Türkiye’ye örnek alinacak bir programlama yapilmis. Baskanimiza, ekibine ve tüm gönüllülerimize tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA