Malatya'da Depremzedeler Çadir Kentte Hayata Tutunuyor

Kahramanmaras merkezli yasanan depremler sonrasi Malatya’da evleri hasar gören ve yikilan depremzedeler çadir kentlerde hayata tutunuyor.

Malatya'da Depremzedeler Çadir Kentte Hayata Tutunuyor
Kahramanmaras merkezli 7.7 ila 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin vurdugu Malatya’da depremin yaralari sariliyor. AFAD tarafindan kentin bir çok noktasina çadir kentler kurulurken, depremzedeler zor geçen kis sartlarinda ayakta durmaya çalisiyor.

Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Köprüagzi Caddesi üzerinde AFAD tarafindan kurulan yaklasik 200 çadirda barinmaya çalisan depremzedelere üç ögün yemegin yani sira, yakacak, battaniye, kislik kiyafet yardimlari da yapiliyor. Psikoteknik ekiplerinin de çocuklarla yakindan ilgilenerek yasadiklari travmayi unutturmaya çalistigi bölgede, gezici kütüphanelerde okul öncesi ögretmenleri, kütüphane personeli ve tiyatro egitmenleriyle depremzedelere hizmet veriliyor.

Depremde evi hasar gören Mehmet Pala ailesiyle birlikte yerlestirildigi çadir kentte her türlü ihtiyaçlarinin karsilandigini ancak deprem korkusunu henüz atlatamadiklarini söyledi.

Özlem Pala ise “Çadirda 14-15 kisi yasiyoruz. Evimiz 4’üncü katta idi asagi inene kadar çok korkular yasadik ve hala o korkuyu atlatamadik. Çadir soguk ama odun bol yakit sorunumuz yok Allah devletimizden razi olsun” dedi.

Çadir kentte yasayan bir baska depremzede Sevval Gezgin de, ”Deprem de evimiz hasar gördü. 10 katli bir binanin 5’inci katinda yasiyorduk. Deprem aninda evimiz sallandi, avizeler üzerimize düstü çok sükür bir sey olmadan disari çiktik simdi buradayiz ve ayaktayiz herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA