Kedinin Miyavlamasi Sayesinde Kurtarilan Birce Bebek Ailesine Kavustu

Hatay’in Antakya ilçesinde deprem sirasindan 5’inci kattaki evin penceresinden düsen, ardindan enkaz alaninda sesi gelen kediyi kurtarmak isteyen bir kisi tarafindan bulunan Birce bebek, tedavi altinda tutuldugu Adana Sehir Hastanesinde annesi ile bulustu. Bir kizini enkazda kaybeden, esi, büyük kizi ve kendisi çöken binadan saatler sonra kurtarilan anne Nilay Fansa, bebeklerinden ümidi kestikleri anda güzel haberin komsusundan geldigini belirterek, "Bebegimizi ariyorduk, umutlar bitmisti, o sirada bir komsumuz, kardesime ’Çiktigini gördüm’ diyor, Adana’ya sevk edildigini ögrendik. Bizim için tarifsiz bir mutluluk" dedi.

Kedinin Miyavlamasi Sayesinde Kurtarilan Birce Bebek Ailesine Kavustu
Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin en çok yikima neden oldugu sehirlerin basinda gelen Hatay’dan üzücü haberlerin yani sira umutlu haberler de geliyor. Antakya ilçesinde depremde çöken bir apartmanin 5’inci katinda yasayan 3 çocuklu anne Nilay ile Baba Cengiz Fansa, 3 çocugu ile birlikte enkazda kaldi. Anne 13, bir kizi ile baba ise 33 saat sonran enkazdan sag olarak çikarildi. Ancak çocuklarindan Ali’nin cansiz bedenine ulasildi. Bir kizlarini kaybetmenin üzüntüsünü duyan aile 6 aylik bebekleri Birce’ye ulasmaya çalisti. Onun da enkaz altinda kalarak hayatini kaybettigini düsünen aile, komsularinin 9’uncu günde verdigi haberle mutluluk yasadi. Komsular enkazda kedi sesi duyduklarini ardindan binanin kenarindaki enkazi kaldirdiklarinda besikle düsen Birce bebege ulasarak hastaneye kaldirilmasini saglandigini aktardi. Aile, hemen yetkililere ulasarak Adana’da tedavi altinda olan bebeklerine ulasti. Suanda saglik durumu iyiye giden bebegine kavusan anne yasadiklarini IHA muhabirlerine anlatti.

“Komsular kediyi çikarmak isterken bebegimiz çikiyor”

Besinci katta oturduklarini aktaran anne Nilay Fansa “Birce besiyle beraber camdan düsmüs. Komsularim annelerini ararken taslarin üzerinden geçerken bir kedinin miyavlamasini duyuyor, kedi de olsa candir diyorlar. Komsumuz orada imdat diye insan sesleri de var, ama kediyi de kurtaracagim diyor. Sonra tuglalari kaldirirken bakiyor ki altinda bir bebek. Onu çikarip ailesi nerededir bulamadik diyerek hemen orada bulunan birine teslim ediyor. Sonra kanamasi olunca tehlikeli bir durum olabilir diyerekten hastaneye götürüyorlar” dedi.



“Enkazda bebegin bulunmasini beklerken gelen müjdeli haber”

Kendisinin 13 saat sonra enkazdan çikarildigina dikkat çeken anne Fansa, "3 kizim daha içeride diye düsünmüyorum. Hepsini teker teker bulmaya çalisiyoruz. Büyük kizimi çikardik, esimi çikardik. Sonra ortanca kizimin Persembe günü cansiz bedenine ulastik. Bebegimizi ariyoruz, ama umutlarimiz bitmisti. Çünkü daha çok küçük. Sesi de duyulmuyor. Artik onun tek parça bulurum diye en azindan diye dua ederken, o sirada bir komsumuz kardesimi görüyor ve ’Neden bekliyorsunuz hala’ diyor. Kardesim de ’Ablamin küçük kizini bekliyoruz’ diyor. Bunun üzerime komsumuz ’Onun çiktigini gördüm ben’ diyor ve fotograflarini gösteriyor. Biz öyle ondan sonra iste üniversite hastanesine teslim edildigini, oradan da Adana’ya sevk edildigini ögreniyoruz. Bizim için tarifsiz bir mutluluk. Ben geldigimde kendimde degildi, beyin kanamasi geçirdigi için çok agir ilaçlar oluyor. Iki dakika yaninda durabildim önce. Suan iyi. Allah’im benim için diger kizimdan sonra teselli verdi. Yardimci olan doktorlarimiz komsularimiza çok tesekkür ederim” diyerek duygularini ifade etti.

Kaynak: İHA