Kardes Sehir 'Kalesija'dan 10 Bin Euroluk Destek

Talas Belediyesi ile ‘Kardes Sehir’ olan Bosna Hersek’in Kalesija Belediyesi, Türkiye’de depremden etkilenenlere yardimci olmak amaciyla 10 bin 225 euroluk (yaklasik 205 bin lira) bir yardimda bulundu.

Kardes Sehir 'Kalesija'dan 10 Bin Euroluk Destek


Geçen yil Talas Belediyesi ile ‘Kardes Sehir’ olan Bosna Hersek’in Tuzla Kantonu Kalesija Belediyesi, Kahramanmaras merkezli 11 ili derinden etkileyen depremlerin ardindan harekete geçti. Meclis toplantisinda yapilan görüsmeler sonucunda depremzedelere ulastirilmak üzere 10 bin 225 euro (yaklasik 205 bin lira) yardim yapilmasi karara baglandi. Alinan karar geregi para Türkiye’ye gönderildi.

EVLAD-I FATIHAN’A TESEKKÜR

Yapilan yardimin kendisini çok duygulandirdigini dile getiren Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Yaralarimizin hizli bir sekilde sarilmasi amaciyla herkes elinden gelen katkiyi sagliyor. Dünyanin birçok yerinden yardimlar geliyor. Hepsine mütesekkiriz. Kardes Sehrimiz Kalesija Belediye Meclisinin yapmis oldugu 10 bin euroluk yardim ise beni ayrica çok duygulandirdi. Balkanlari özellikle de Bosna-Hersek’i, hep bizden bir parça olarak görürüz. Evlad-i Fatihan kardeslerimize sagladiklari bu destekten dolayi çok tesekkür ediyorum. Belediye Baskani Sead Cafiç’in sahsinda bu karari alan belediye meclis üyelerine ve de tüm Kalesija halkina sevgi, saygi ve selamlarimi sunuyorum.” dedi.

Baskan Yalçin, gönderilen paranin Kayseri’ye gelen depremzedelerin ihtiyaçlari için kullanilacagini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA