Kahramanmaras'ta Gece Boyunca Enkaz Altindaki Yakinlarindan Haber Beklediler

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan 10 gün geçti. Arama kurtarma ve enkaz kaldirma çalismalari gece boyu devam etti. Vatandaslar enkaz basinda ates yakarak yakinlarindan haber bekledi.

Kahramanmaras'ta Gece Boyunca Enkaz Altindaki Yakinlarindan Haber Beklediler


Kahramanmaras Pazarcik’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 siddetinde meydana gelen depremler nedeniyle sehirde bulunan binalarin büyük bir kismi yikildi. Depremlerin ardindan Kahramanmaras’a çok sayida arama kurtarma ekibi ve yardim görevlisi sevk edildi. Sehirde 10 günün sonunda arama kurtarma çalismalarinda sona yaklasildi. Vatandaslar enkaz altinda kalan yakinlari için gece boyu ates basinda bekledi. Enkaz kaldirma çalismalari sabahin ilk isiklarina kadar devam etti.

“Ebrar Sitesi Z Blokta kardesim, esim ve 2 çocugu göçük altinda”

Deprem sonra yakinlarindan haber bekleyen Muhammed Ali Kilinç ,“Ebrar Sitesi Z Blokta kardesim, esim ve 2 çocugu göçük altinda. Maalesef henüz daha ulasilamadi. Elbistan’dan geldik. Orada da evlerimiz kullanilmaz hale geldi. Depremde burada degildim yurtdisindaydim. 3’üncü günü geldim. 10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadik. Umut isigi yok. Kardesim Serdar Kilinç uzman çavustu. Suriye’de görevliydi. Çocuklar hasta oldugu için izne geleli 10 gün olmustu” seklinde konustu.



“Çalismalari atesin basinda bekliyoruz”

Gece boyu enkaz basinda bekleyen Mehmet Kilinç “Geldigimizden beri araçlarda kaliyoruz. Çalismalari atesin basinda bekliyoruz. Bu çadiri hayirsever verdi. Yardim konusunda hiçbir sikinti yok” diye konustu.



“Baldiz, Bacanagim ve 3 tane yegenimiz var”

Akrabalari için Edirne’den gelen Mehmet Kürsat Sahinci “Baldiz, Bacanagim ve 3 tane yegenimiz var. 10 gündür bekliyoruz. Enkaz biraz sikintili. Enkazda 24 saat çalisiliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA