Inegöl Depremzede Ailelerin Tüm Ihtiyaçlarini Karsiliyor

Inegöl Belediyesi, Iyilik Hareketi ve Vefa Grubu is birliginde Erdem Beyazit Imam Hatip Ortaokulun depremzede aileler için giyim yardimlarinin dagitildigi bir merkez olusturuldu. Burada hem depremzedelerin ihtiyaçlari ücretsiz olarak karsilaniyor hem de ailelerin çocuklari oyun alanlarinda eglenceli anlar yasayarak yasadiklari felaketi unutmalari için destek veriliyor.

Inegöl Depremzede Ailelerin Tüm Ihtiyaçlarini Karsiliyor
Kahramanmaras merkezli yasanan ve 10 ili etkileyen deprem sonrasi tüm Türkiye adeta seferber oldu. Herkes afetin bir yarasini sarmak için mücadele ediyor. Bir yandan bölgede arama kurtarma çalismalari devam ederken, bir yandan da depremzede ailelerin farkli sehirlere nakilleri gerçeklestiriliyor. Bu çerçevede Inegöl’de pek çok depremzede aileye kucak açmis durumda. Hem yerel yönetim hem vatandaslar depremzede aileleri en iyi sekilde agirlamak ve tüm ihtiyaçlarini karsilamak için yaris içerisinde.

Magaza formatinda yardim alani

Bu çerçevede Inegöl Belediyesi, Iyilik Hareketi ve Vefa Grubu is birliginde depremzede ailelerin özellikle giyim noktasinda ihtiyaçlarini karsilamak için bir merkez olusturdu. Erdem Beyazit Imam Hatip Ortaokulu Spor Salonunda ücretsiz giyim yardimlari için stantlar kuruldu. Öglen 12.00 ile aksam 17.00 arasinda hizmet veren ve magaza seklinde olusturulan merkezden depremzede aileler ihtiyaci olan tüm kiyafetleri alabiliyor.

Çocuklar için etkinlik alani olusturuldu

Alanda ayni zamanda çocuklar için de çesitli etkinlikler hazirlandi. Aileleri ihtiyaçlarini karsilarken depremzede çocuklarin da felaket psikolojisinden bir an evvel çikabilmeleri için Inegöl Belediyesi Sehir Tiyatrosu ekibi salonda oyun ve etkinlik alanlari olusturdu. Burada çocuklar da keyifli anlar yasayarak depremin etkisinden kurtulmaya çalisiyor.

Kullanilmamis kiyafet bagisi kabul ediliyor

Öte yandan, olusturulan merkezde vatandaslarin kiyafet bagislari da ihtiyaç sahiplerine ulastirilmak üzere kabul ediliyor. Ancak sadece kullanilmamis kiyafet ve ayakkabilar kabul ediliyor.
Kaynak: İHA