Halk Et'ten Afetzedelere Et Ürünleri Kolisi

Çorum Belediyesi, hayirseverlerle depremzede aileler arasinda köprü oluyor. Halk Et’e bagislanan hayvanlardan elde edilen et ürünleri afetzedelere ulastiriliyor.

Halk Et'ten Afetzedelere Et Ürünleri Kolisi


Kahramanmaras merkezli 10 ilde yasayan afetin ardindan Çorum halki yardimlasma ve dayanismanin en güzel örnegini sergiliyor. Kent halki imkanlari ölçünde depremzede kardeslerine yardim için yarisiyor. Depremin yaralarini sarmak için yogun bir çaba gösteren Çorum Belediyesi ise kendi imkanlarinin yani sira vatandaslarin yardimlarina da aracilik ediyor. Çorum’daki besiciler tarafindan depremzedelere yardim amaciyla bagislanan küçük ve büyükbas hayvanlar Halk Et mezbahasinda kesilerek afetzedelere ulastiriliyor. Hayirsever vatandaslarin bagislarina aracilik yapan Halk Et, kesimini yaptigi büyükbas ve küçükbas hayvanlardan elde edilen kavurma, yemeklik et ve sucuktan olusan kolileri, afet bölgesine ve Çorum’a gelen depremzede ailelere ulastiriyor.

Devletin tüm imkanlariyla depremzede vatandaslarin yaninda oldugunu belirten Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü, bu süreçte Çorum Belediyesi’nin de gece gündüz çalisarak gerek afet bölgesinde gerekse ilimize misafir olan afetzedelerin ihtiyaçlarini karsilamak için yogun bir çaba içerisinde oldugunu ifade etti.

Çorum halkinin da bu zor günlerde büyük bir dayanisma içerisine girdigini belirten Çöplü, “Besicilik yapan vatandaslarimiz da yardim seferberligine küçük ve büyükbas hayvan bagisi yaparak katildilar. Bu yardimlari ulastirmada biz de Halk Et kombinasi olarak besicilerimize destek olduk. Bagisi yapilan hayvanlar mezbahamizda kesildi. Bagis hayvanlarindan elde ettigimiz et ürünlerini yardim kolisi seklinde hazirlayarak afet bölgesine ve sehrimizde evlere yerlestirilen depremzede kardeslerimize ulastirdik. Katkida bunan hayirsever hemserilerimize tesekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA