Gözü Gibi Besleyip Büyüttügü Hayvanini Depremzedeler Için Satti

Zonguldak’in Alapli ilçesinde yasayan Recep Yalçin, gözü gibi baktigi, besledigi büyükbas hayvanini satarak elde ettigi parasini depremzedelere ulastirilmak üzere Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz’a teslim etti.

Gözü Gibi Besleyip Büyüttügü Hayvanini Depremzedeler Için Satti
Alapli Yedigelli köyünde yasayan Yalçin, parasini depremzedelere bagislayacagini açikladigi inegini bir süre önce satiliga çikardi. Kisa sürede satan Yalçin, elde ettigi 8 bin TL parasini depremzedelere ulastirilmak üzere, ziyaret ettigi Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz’a teslim etti. Alapli Kaymakami Yilmaz, 8 bin lirayi AFAD’in depremzedelere ulastirmak üzere yardim hesabina aktararak, dekontunu da Yalçin’a verdi.

Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, bir fabrikada isçi olarak çalisan Recep Yalçin’in depremzedelere yardimda farkli bir tercihte bulundugunu ifade ederek, "Kendisi sahibi oldugu inegini satarak bedelini bana teslim etmek istedigini ifade etti.

Ben de bu bedeli AFAD hesaplarina aktaracagim. Bu süreçte bir kez daha insanimizin örnek yardimlasma ve dayanisma çabalarini gördük. Kardesimin bu yardimi bizim için çok degerlidir. Böyle bir felakette de kardesimiz sahip oldugu inegi satarak depremzedelere ulastirilmak üzere bize teslim etti. Kendisine çok çok tesekkür ediyorum, kutluyorum kendisini. Böyle yardimsever kardeslerimize bütün kapilarin açilmasini Allah’tan niyaz ediyorum" seklinde konustu.

Recep Yalçin da depremzedeleri gördügünde çok etkilendigini anlatarak söyle dedi:

"Biz tok yatarken depremzede kardeslerimizin aç yatmasini istemedim. Onlarin hallerini anladigim için kendimizin besleyip büyüttügü büyüttügümüz inegimizi satarak Allah rizasi için depremzede kardeslerimize bagisladik. Biz birlik beraberlik içinde oldugumuz için bize de bu yardimi yapmak düserdi."
Kaynak: İHA