Esini Kurtarirken Enkaz Altinda Kalan Depremzedenin Ayak Parmaklari Kesildi

Kahramanmaras merkezli depremlerin ilkinde Hatay’da yasadigi binanin bir kismi çökerken esinin çikmasina yardim eden ancak ayaginin üzerine düsen parçalar nedeniyle enkazda sikisan 4 aylik evli 28 yasindaki Ali Aslan, o halde baska bir vatandasin kurtulmasina yardimci oldu. Tedavi için Istanbul’a getirilen ve bir ayaginin parmaklari kesilen Aslan, “Binanin bir kismi çöktü, sikistim, altimda biri vardi, enkazi temizledik, onu çikarabildim. 3,5-4 saat orada kaldim. Esime bayagi bagirdim, git dedim, korkum vardi, esime bir sey olmasin diye ona ragmen hiç bir sekilde beni terk etmedi, yardim çagirmaya çalisti. Ayak parmak uçlarimin alt tarafinin yarisindan fazlasi asagi dogru ezilmis, ondan dolayi kestiler. Tedavi sonrasi ilk önce esime, aileme sarilmak istiyorum. Yürümek, kosmak istiyorum” dedi.

Esini Kurtarirken Enkaz Altinda Kalan Depremzedenin Ayak Parmaklari Kesildi
Geçtigimiz pazartesi günü Kahramanmaras’ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yikimlara neden olurken yarali vatandaslarin tedavisi de Türkiye’nin birçok noktasinda devam ediyor. 4 aylik evli olan 28 yasindaki elektrik teknisyeni Ali Aslan da depreme esiyle birlikte Hatay Antakya’daki bes katli apartmanin 2’nci katindaki evinde yakalandi. Depremi hisseder hissetmez edinilen bilgiye göre, esini disari çikarmaya çalisan Aslan’in ayaginin üzerine binadan parçalar düstü. Esine gitmesini söylemesine ragmen kendisini bekledigini anlatan Aslan, enkazda yaklasik 4 saat kaldi. Ayagi sikismasina ragmen enkazda yanindaki kisinin çikmasina yardim eden Aslan, sonrasinda yakinlarinin kendisini kurtarmasiyla hastaneye kaldirildi. Aslan, gördügü çesitli tedavilerin ardindan Istanbul’a Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne getirildi.

Agabeyi Süleyman Aslan ile Istanbul’da olan Aslan’in ayagindaki ezilmeler nedeniyle ayak bas parmaklarinin kesildigi ögrenildi. Aslan hasta yataginda deprem anini ve yasadiklarini anlatti.

“Altimda biri vardi, üstümüzdeki kolon taslarini temizledik, yavas yavas çikarabildim"

Deprem aninda yasananlari anlatan 28 yasindaki Ali Aslan, "Bina 5 katliydi, ben 2. katinda oturuyordum. Ben hemen uyandim, esimi uyandirdim. O anda ne yapacagimiza karar vermedik, içeri geçip bir kolon altinda mi kalsak disari dogru mu kaçsak git gellerde kaldik. Sonra disari çikmaya karar verdik. Yarisinda bina yikildi, yikildigi gibi enkaz altinda kaldim, bina yan durdu, bir kismi asagi dogru çöktü. Ben sikistim hemen altimda biri vardi, üstümüzde kolon taslari vardi, onlari biraz biraz temizledik. Yavas yavas çikarabildim, tanimiyorum ama alt komsumuzun yegeni galiba, is arkadaslarim hayatini kaybetti. 3,5-4 saat orada kaldim. Ailem, agabeyim gelip beni çikarttilar, o sekilde kurtuldum. Korkum vardi, esime bir sey olmasin diye sonra sakin kalmaya çalistim. Durumum iyiydi, Allah’a sükür nefes alabiliyordum. Artçi depremlerin devam etmesi beni ürküttü. Yan tarafimda bir bina vardi, o yikilmadi, onun yikilmasindan korktum. Üstüme yikilsaydi daha farkli sonuçlar olabilirdi. Allah’a binlerce kere sükürler olsun, yikilmadi. Hatay’daki hastaneler de yikilmisti, Konya ambulansiyla Adana Sehir Hastanesi’ne geçtik. Orada ilk operasyonu geçirdim, sonra buraya sevk ettiler. Hemen yine operasyona aldilar, enfeksiyon kapmis galiba ayagimda temizleme islemi yaptilar. Ayagimin parmak uçlarimin alt tarafini yarisindan fazlasi asagi dogru ezilmis, ondan dolayi kestiler” seklinde konustu.



“Esime bir sey olsun istemiyordum, beni hiç bir sekilde terk etmedi"

Deprem aninda esinin kendisini birakmak istemedigini anlatan Aslan, “Esim çikti, sonra bana seslendi, iyi oldugumu söyledim. Olay yerini terk etmesini istedim. Artçi depremler devam ediyordu ona bir sey olmasini istemiyordum, ana olsun ona olmasin istiyordum. O yüzden bayagi bagirdim, git dedim ona ragmen hiç bir sekilde beni terk etmedi, yardim çagirmaya çalisti. Tek yapabildigi yardim göndermek oldu ama gönderdigi kisiler beni çikaramadi, bayagi sikistigimi söylediler. Esim su an iyi Allah’a sükür. Tedavi sonrasi ilk önce esime, aileme sarilmak istiyorum. Ablam enkaz altindan kurtuldu onu görmek istiyorum. Biraz yürümek, kosmak istiyorum, yeni bir hayat kurmaya çalisacagim” dedi.

Kaynak: İHA