Disisleri Bakani Çavusoglu, Kosta Rika'li Mevkidasi Tinoco Ile Ortak Basin Toplantisi Düzenledi

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Kosta Rika Disisleri ve Inanç Bakani Tinoco ile Kahramanmaras’ta yasanan deprem sonrasi ortak basin toplantisi düzenledi.

Disisleri Bakani Çavusoglu, Kosta Rika'li Mevkidasi Tinoco Ile Ortak Basin Toplantisi Düzenledi
Kahramanmaras’ta yasanan felaketin ardindan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile bir araya gelen Kosta Rika Disisleri ve Inanç Bakani Arnoldo Andre Tinoco, birlik ve beraberlik mesaji verdi. Basin açiklamasi öncesi iki ülke arasinda protokol isbirligine iliskin mutabakat imzalandi.

“Yardim teklifinde bulunan 101 ülkeye tesekkür ediyoruz”

Kahramanmaras’ta yasanan felaketin ardindan Türkiye’ye gelen ekipler hakkinda bilgi veren Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, “Deprem felaketinden sonra Kosta Rika’dan çok sayida taziye ve destek mesaji aldik. Kendilerine ve Kosta Rika devletine ve halki verdikleri destek için tesekkür ediyorum. Aramizdaki cografi mesafeye ragmen birçok is birligi firsati mevcut. Ikili ticaret hacmimiz artiyor. Bu zor süreçte her gün uluslararasi toplumun bize verdigi destek için tesekkürlerimizi yineliyoruz. Yardim teklifinde bulunan 101 ülkeye tesekkür ediyoruz. Su anda sahada arama kurtarma yapan ülke sayisi 74, personel sayisi 7 bin 98, ekip gönderecek ülke sayisi 1, gelecek personel sayisi 439; görevini tamamlayip ayrilan ülke sayisi 15, görevini tamamlayip ayrilan personel sayisi 4 bin 236. Ekip gönderen tüm ülkelere tesekkür ediyorum. Böylesine bir zamanda bizimle beraber oldugu için degerli mevkidasima da çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yasanan deprem felaketiyle ilgili bassagligi dileyen Kosta Rika Disisleri ve Inanç Bakani Tinoco, “Beni bu zor durumda kabul ettiginiz için tesekkür ediyorum. Gerçekten ülkenin Güneydogusunda olan bu deprem çok büyük felaketti. Halkin acisini da paylastigimizi bildirmek istiyorum. Ekim ayinda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yili kutlanacak bunun içinde tebrik etmek istiyorum. Sizi Kosta Rika’ya davet ediyorum. Bu vesileyle ticari anlamdaki iliskilerimizde nasil gelistirebilecegimizi ele alabiliriz. Yine ayni zamanda Egitim Bakanligimiz yüksekögrenim konusundaki isbirliginin taslagini hazirlamaya basladi.

Ögrenciler arasindaki iliskilerin gelistirilmesi için hazir oldugumuzu belirtmek isterim. Ayni sekilde Türkiye Cumhuriyeti’nin sunmakta oldugu burs imkanlari için tesekkür etmek istiyorum. Bir kez daha Türk halkina bassagligi dilemek istiyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA