Depremzede Felaketi Böyle Özetledi Açiklamasi 'Çatilara Bile Devrilir Korkusuyla Siginamiyorduk'

Ülkeyi yasa bogan Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenerek Denizli’ye gelen vatandaslar, yurtlara yerlesti. Korku dolu anlari anlatan bir depremzede, çatilara bile devrilir korkusuyla siginamadiklarini belirterek, pencerelerden atladiklarini söyledi.

Depremzede Felaketi Böyle Özetledi Açiklamasi 'Çatilara Bile Devrilir Korkusuyla Siginamiyorduk'
"Asrin felaketi" olarak nitelenen depremin yasandigi 10 ilden depremzedeler tüm ülkede oldugu gibi Denizli’ye de gelerek yurtlarda agirlaniyor. Depremzedelerin hijyenik malzemeler, kiyafet gibi ihtiyaçlari Pamukkale Yurdu Sosyal Tesislerde bulunan Yardim Malzemesi Temin Merkezinden gönüllü gençlerin çalismalari ile karsilaniyor. AFAD koordinesinde yerlesen depremzedeler, hizmetin çok iyi oldugunu belirterek depremin hayatlarini tamamen degistirdigini söyledi.

Su anda yurtta ise 2 bin 42 depremzedenin bulundugu aktarilirken, sayinin her geçen gün arttigi ögrenildi.

"Çocuklarimin bazilari enkaz altinda kaldi ve onlari çikardik"

Hatay Antakya’dan gelen Süleyman Koca, çocuklarini enkaz altindan çikardiklarini belirterek, "Çok sükür ölüm yok bizde ama komsularimizda hayatini kaybeden oldu. Çocuklarimin bazilari enkaz altinda kaldi ve onlari çikardik. Arabaya binip yola çiktik. Burada insanlar samimi ve sevecen davrandi. Yurtta kaliyoruz, hiçbir ihtiyacimiz yok, hepsi karsilandi. Depremden dolayi ne de olsa endise içindeyiz" diye konustu.

Pencereden atladiklarini anlatan Nihat Edip Özarpaci, "Benim ev tam yikilmadi ama yan yatti. Evin içine giremedik, her sey içerde kaldi. Kapidan çikmak istedik ama olmadi ve pencereden atladik. Burada çok rahatiz, çok konforlu. Deprem bölgesinde durum tarif edilemez. Bir yandan soguk vardi ve yagmur çok yagiyordu, çatilara bile devrilir korkusuyla siginamiyorduk" dedi.

Elbistan’dan gelen Emine Seren Tas, "Depremin merkez üssünden geliyorum. Elbistan yerle bir oldu. Sehrimizi böyle görmek bizi çok üzdü, evlerimiz yikildi. Allah devletimizden razi olsun, bizi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina yerlestirdi" ifadelerini kullandi.

GSB Denizli Yurtlarinda kalan depremzedeleri ziyaret eden Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, yaptigi açiklamada, "Ülke olarak çok büyük bir felaket yasadik. Çok sükür devlet ve millet el ele verip bu depremlerin yaralarini sarmaya basladik. Biz ülke olarak bu felaketin de yaralarini beraber saracagiz, tekrardan tüm ülkemize geçmis olsun diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA