Depremzede Çocuklara Moral Oldular

Düzce Belediyesi Çocuk Üniversitesi egitmenleri, deprem bölgesinden Düzce’ye gelerek Evcek Yasam Alani’nda aileleri ile yasayan depremzede çocuklar için etkinlik düzenledi.

Depremzede Çocuklara Moral Oldular
Düzce Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Çocuk Üniversitesi depremzede çocuklari yalniz birakmadi. Kahramanmaras merkezli 10 ilde yikima neden olan iki büyük depremden etkilenen ve aileleri ile birlikte Düzce’ye gelen çocuklara yasadiklarini unutturmak için örnek bir çalisma yapildi. Çocuk Üniversitesi egitmenleri Evcek Yasam Alani’nda aileleri ile konaklayan çocuklar için eglence düzenledi.

Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Oya Kocaman da yalniz birakmadigi depremzede aileler ve çocuklari ile yakindan ilgilendi. Fiziksel etkinlikler, yüz boyama, pamuk seker ve pasta kesimi yapilan etkinlikle çocuklar 10 gün önce meydana gelen depremde yasadiklarini bir nebze olsun unuttu. Kendilerine verilen oyuncaklarla mutluluklari katlanan çocuklarin hali ise görülmeye deger oldu. Ailelerin memnuniyetle karsiladigi etkinlikler çocuklara psikolojik destek de sagladi. Egitmenlerin yakindan ilgilendigi çocuklar için hazirlanan farkli etkinlikler ilerleyen günlerde devam edecek.
Kaynak: İHA