Depremzede Çocuklar Için Egitim Danisma Masalari Kuruldu

Afet bölgelerinden gelerek Mugla’da misafir edilen ögrencilerin saglikli ve güvenli bir sekilde, kendilerine en uygun okullara nakillerini saglamak amaciyla Mugla Valiligi koordinasyonunda Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 13 ilçede Egitim Danisma Masalari kuruldu.

Depremzede Çocuklar Için Egitim Danisma Masalari Kuruldu


Mugla’ya gelen depremzede ögrencilerin il genelinde okullara nakillerinin gerçeklestirilmesi için Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ilçelerde ve Barinma Merkezlerinde Egitim Danisma Masalari kuruldu.

Ilçe Egitim Danisma Masasinda ögretmen ve idareciler tarafindan, AFAD, Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri barinma merkezi idarecileri ile isbirligi içerisinde Ilçede Barinma Merkezine, aile yanina ya da farkli sekilde ikamet eden ögrenciler tespit ediliyor.

Toplanan veriler Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne bildirilerek Ilçe Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde kurulan Okul Yerlestirme Komisyonu tarafindan geçici ikametgah adresine yakinlik, ögrencinin daha önce ögrenim gördügü okul türü, okullarin sinif bazinda bos kontenjanlari ve benzeri kriterlerde her bir ögrencinin en uygun okula yerlestirilmesi saglaniyor. Egitim Danisma Masasinda görevli personel tarafindan her bir veliye ulasilarak süreç hakkinda bilgi veriliyor.
Kaynak: İHA