Depremde Yaralanan Hayvanlar Için Tedavi Merkezi Kuruldu

Yikici depremin vurdugu Adiyaman’da insanlar kadar hayvanlar da depremden etkilendi. Yaralanan hayvanlar için tedavi merkezi kuruldu.

Depremde Yaralanan Hayvanlar Için Tedavi Merkezi Kuruldu
7.7 ve 7.6 büyüklügünde meydana gelen yikici depremler sonrasinda Doga Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlügü ile Türk Veteriner Hekimleri Birligi tarafindan Altinsehir Mahallesinde çadir kurularak hayvanlar için tedavi merkezi olusturuldu.

Veteriner hekimler enkaz altindan yarali çikartilan ve arama kurtarma esnasinda yaralanan arama kurtarma köpeklerini tedavi ediyor.

Yaptiklari çalismalarla ilgili bilgi veren Tarim ve Orman Bakanligi 3.Bölge Müdürlügü Yaban Hayati Sube Müdürü Resat Ektiren, “Maalesef Adiyaman ve diger 10 ilimizde sonra meydana gelen depremde insanlarimiz kadar sokak hayvanlarimizla da magdur oldu. Biz Doga Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlügü olarak 4 veteriner hekimi buraya görevlendirdik. Ayni zamanda gönüllü veteriner hekim arkadaslarla da burada çalismalarimizi yürütüyoruz. Su an arama kurtarma ekiplerimizin köpeklerinden 2 tanesi buraya geldi. Bunlarin tedavilerini yapiyoruz. Köpeklerde de ciddi yaralanmalar vardi. Depremin ilk gününden bu yana bu çadir merkezinde hizmetlerimizi vermeyi sürdürüyoruz. Gönüllü veteriner hekim arkadaslarimiz 7/24 buradalar. Burada enkaz altinda kalan bugüne kadar yaklasik 52 hayvanin tedavisi yapildi. 100- 150 tane hayvanimizin da en yakin barinaklara nakli gerçeklestirdik. Günlük buradan Adiyaman geneline ve ilçelerine mama dagitimi yapmaktayiz. Ayni zamanda buraya gelen yarali sokak hayvanlarimiz ve arama kurtarma köpeklerini burada tedavisi yapilmakta” diye konustu.

Kaynak: İHA