Deprem Bölgesinden Gelenler Için Hastanede 'Depremzede Iyilik Koridoru' Kuruldu

Konya Beyhekim Egitim ve Arastirma Hastanesinde depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için "depremzedelere iyilik koridoru" kuruldu. Hastane Bashekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, “Deprem bölgelerinden gelen bin 500 ile 2 bin hastamiza saglik hizmeti sunmaya çalistik” dedi.

Deprem Bölgesinden Gelenler Için Hastanede 'Depremzede Iyilik Koridoru' Kuruldu
Kahramanmaras Pazarcik ve Elbistan merkezli yasanan 2 büyük depremin ardindan evleri yikilan aileler Konya’ya getirilerek yurtlara yerlestirildi. Beyhekim Egitim ve Arastirma Hastanesine basvuran depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilayabilmek için kampanya baslatildi. Konyali hayirseverler tarafindan desteklenen kampanyayla hastanede "depremzedelere iyilik koridoru" kuruldu. Kurulan koridorlarda, tedavi görmek isteyen depremzedelere özel polikliniklerde psikiyatri destegi verilirken, ayni zamanda insani ihtiyaçlarin karsilanmasi için giysi ve bebek malzemeleri bulunuyor.

“ilk olarak sosyal ve psikolojik açidan ünitelerimizle degerlendirme iyi olacagini düsündük”

Kurulan koridor hakkinda bilgi veren Beyhekim Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, “Kahramanmaras Elbistan depremleri gerçeklestikten sonra yerlerinden, yurtlarindan olan birçok vatandasimiz oldu. Tabii bunlardan Konya’ya gelenler çoktu. Bu vatandaslarimiz acil servisimize basvurduklarinda öncelikle fiziksel açidan degerlendirilip muayeneleri, tedavileri yapildi daha sonra sosyal destek poliklinigimize yönlendirildiler. Orada her türlü sosyal ihtiyaçlari kalacaklari, barinma ihtiyaçlari, giyecekleri kiyafet, çamasir gibi her türlü destekler saglandi. Ayrica psikolojik açidan degerlendirilmesi için de psikologlarla görüstürüldü, gerekirse psikiyatrik destek saglandi hepsine. Zor bir süreçti tabii ciddi travmalar geçirdiler, psikolojik açidan, sosyal açidan yani oldukça yiprandilar. Biz hastanemiz olarak depremzedelere nasil destek verebiliriz diye düsündügümüzde ilk olarak sosyal ve psikolojik açidan ünitelerimizle degerlendirme iyi olacagini düsündük ve bu noktada hizmetler sunduk. Ayrica yurtlara ziyaretlerde bulunup oradaki hastalarin degerlendirilmesini sagladik. Gerekirse hastanemize vatandaslarimizi nakledip tedavilerini olusturduk” dedi.



“2 bin hastamiza saglik hizmeti sunmaya çalistik”

Bashekim Prof. Dr. Ömer Faruk Erkoçak, Konya sehirlerarasi otobüs terminalinde olusturulan saglik kabininde depremzedelerin ilk saglik kontrollerinin yapildigini belirterek, "Diyaliz hastasi olan vatandaslara da yardimci olmak için hastalarimizin kaydini yapip, bunlarin diyaliz programina aldik. Yaklasik 5 hastayi diyaliz programina dahil ettik. Toplamda, deprem bölgelerinden gelen bin 500 ile 2 bin hastamiza saglik hizmeti sunmaya çalistik” diye konustu.

Kaynak: İHA