Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi Deprem Bölgesinde

Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, depremin vurdugu illerden Hatay’a giderek depremden etkilenen vatandaslarla ve arama kurtarma çalismalarina katilan belediye ekibi ile bir araya geldi.

Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi Deprem Bölgesinde
Hatay Samandag, Kirikhan, Defne, Iskenderun ve liman ziyaretlerinde bulunan Baskan Subasi, Istanbul Büyüksehir Belediyesinin (IBB) Antakya’da kurdugu Afet Koordinasyon Merkezi’ne de giderek, IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nun baskanliginda gerçeklesen toplantiya katildi.

Baskan Subasi, 10 ili vuran ve yüzyilin felaketi olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu illerden biri olan Hatay’da çesitli temaslarda bulundu. Baskan Subasi, ilk olarak deprem felaketi yasayan Antakya’da, 35 dönüm alan üzerine kurulan ‘IBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçeklesen koordinasyon toplantisina katildi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Baskan Yardimcisi Fethi Açikel, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, esi Prof. Dr. Nazan Savas, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in katilimiyla gerçeklesen toplantiya, Defne, Arsuz, Samandag, Erzin, Sariyer, Sisli, Avcilar, Besiktas, Beylikdüzü belediye baskanlari, Hatay milletvekilleri ve IBB bürokratlari da katildi.

Baskan Subasi, “Bugün depremden etkilenen vatandaslarimiza yardim amaciyla Istanbul’dan Iskenderun’a gelen yardim feribotunu, IBB Baskanimiz Ekrem Imamoglu’yla ziyaret ettik. Barinma ve revir olarak kullanilacak bu feribottan dolayi Ekrem Baskanimiz ve çalisma arkadaslarina minnettariz” dedi.

Kaynak: İHA