Aydin Büyüksehir Belediyesi'nden Deprem Güvenligiyle Ilgili Ücretsiz Performans Testi

Aydin Büyüksehir Belediyesi, deprem riskine karsi önlem almaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanan karara göre; il genelinde öncelikle 2001 öncesi yapilan 5 kat ve üzerindeki yapilar için karot, beton dayanimi, demir donati tespiti ve rezonans testleri ücretsiz yapilacak.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nden Deprem Güvenligiyle Ilgili Ücretsiz Performans Testi


Afete hazir olmak adina çalismalara devam eden Aydin Büyüksehir Belediyesi, Deprem Arastirma Birimini de genisletiyor. Vatandaslar, oturduklari yapilarin depreme dayanikliliginin bilimsel yöntemlerle ortaya çikarilmasi için gerekli belgelerle Fen Isleri Dairesi Baskanligi’na basvurabilecek. Basvurular, Cuma gününden itibaren alinmaya baslanacak. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, "Deprem riskine karsi hazirliklarimiza devam ediyoruz. Hedefimiz il genelindeki tüm yapilarin röntgenini çekmek" dedi.



Vatandaslardan basvuru için istenen belgeler ise su sekilde; basvuru dilekçesi, her kat malikinden muvafakatname yazisi, kiraci olarak basvuru yapilacak ise mülk sahibinin onayi ve kira kontrati, tapu fotokopisi, kimlik fotokopisi, statik proje, varsa mimari projesi, varsa zemin etüt raporu.

Öte yandan Aydin Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, parselde birden fazla bina olmasi durumunda her bina için maliklerince ayri ayri basvuru yapilmasi gerektigi belirtildi.
Kaynak: İHA