Akhisarli Kasaplar Deprem Bölgesine Gitti

Manisa’nin Akhisar ilçesinde Esnaf Sanatkar Odasi bagli 62 kasabin destegi ile hazirlanan köfteler 15 kasap ile beraber deprem bölgesinde dagitilmak üzere yola çikti.

Akhisarli Kasaplar Deprem Bölgesine Gitti
Akhisarli kasaplarin ortaklasa topladigi yaklasik 1 buçuk ton kiymadan elde edilen köfteler, 12 bin ekmek, 12 bin ayran ve 12 bin adet kapali su ve 15 personel ile Hatay merkeze yola çikti. Yüzyilin felaketi olarak adlandirilan merkez üssü Kahramanmaras olmak üzere 10 ili etkileyen depremin ardindan topladiklari yardimlari ulastirmak için yola çikan Akhisarli kasaplari aileleri de gözyaslari ile ugurladi.

Akhisar’da faaliyet gösteren 62 kasabin tamaminin destek oldugu yardimlar hakkinda bilgi veren Akhisar Esnaf Sanatkar Odasi Baskani Hasan Ali Men, “Odamiza bagli kasap üyelerin ortaklasa ve dayanisma sonucunda yaklasik olarak 1 buçuk ton kiyma, kasap köfte haline getirilerek deprem bölgesi Hatay’a birazdan hareket edecegiz. Tüm kasap arkadaslarim ekipmanlari ile beraber çagimizin son yüzyilin bu felaketin yaralarini sarmak için katki sunmak adina odamiza bagli Akhisarli kasapli olarak orada gidip ihtiyaci olan depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilama açisindan sicak sicak dagitilip 12 bin ekmek, 12 bin ayran, 1 buçuk ton köfte, 12 bin adet kapali su, 15 personel ile deprem bölgesine hareket ediyoruz. Burada katki sunan kasap esnafina tesekkür ediyorum” dedi.

Akhisar’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Manisa Valisi Yasar Karadeniz ve beraberindeki Akhisar Kaymakam Vekili Gölmarmara Kaymakami Celil Atesoglu, Akhisar Ilçe Emniyet Müdürü Sayim Basaran, Akhisar Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Binbasi Ali Galip Kocaman Akhisarli kasaplara destek ve yardimlari için tesekkür etti.
Kaynak: İHA