Tayland Kraliyet Ailesi'nden Türkiye'ye Bir Uçak Dolusu Yardim

Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Tayland Kraliyet Ailesi’nden Türkiye’ye bir uçak yardim malzemesi gönderilmesi talimatini verdi.

Tayland Kraliyet Ailesi'nden Türkiye'ye Bir Uçak Dolusu Yardim
Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin ardindan Türkiye’ye yurtdisindan yardimlar gelmeye devam ediyor. Tayland hükümetinin Türkiye’de yasanan depreme iliskin geçtigimiz hafta yaptigi yaklasik 2,8 milyon Türk lirasi yardimin ardindan Tayland Kraliyet Ailesi Türkiye’ye bir uçak dolusu yardim malzemesi gönderilmesi talimatini verdi.

Tayland Donanmasi Hava Kuvvetleri Generali Praphas Sornchaidee yaptigi açiklamada, Tayland Krali Maha Vajiralongkorn ve Kraliçe Suthida’nin özel talimati ile toplanan yardim paketlerinin kralliga ait Airbus A340-500 uçagiyla bugün Türkiye’ye gönderilecegi ve dönüste ise Türkiye’de depremden etkilenen Tayland vatandaslarinin ülkelerine geri getirecegi bildirildi.

Tayland Kraliyeti adina Danisma Meclisi Üyesi Chirayu Isarangkun Na Ayuthaya tarafindan Bangkok Büyükelçisi Serap Ersoy’a takdim edilen yardim paketlerin içinde çadir, kislik malzemeler, medikal ekipmanlar ve diger afet ekipmanlari oldugu aktarildi.

Türkiye’nin Bangkok Büyükelçiligi tarafindan organize edilen yardim kampanyasinda ise, afet bölgesine gönderilmek üzere yaklasik 70 ton yardim malzemesi Tayland’dan Türkiye’ye dogru yola çikti.

Tayland’in geçtigimiz hafta Türkiye’deki deprem bölgesine gönderdigi 42 kisi ve 2 köpekten olusan arama-kurtarma ekibinin cumartesi günü ülkelerine dönmesi planlanirken, Tayland Saglik Bakanligi’nin bu ekipten alacagi geri bildirimler neticesinde Türkiye’ye gönderilmek üzere bir saglik personeli ekibi olusturmayi planladigi ifade edildi.
Kaynak: İHA