Erzincanli Savakli Gençlerden Depremzedelere 517 Bin TL Destek

Erzincan’da tulum peyniri üreticiligi yapan Savak Asireti gençleri, kendi aralarinda topladiklari 517 bin Türk Lirasi’ni depremzedelere gönderdi.

Erzincanli Savakli Gençlerden Depremzedelere 517 Bin TL Destek
Erzincan’da geçimlerini hayvancilikla sürdüren Erzincan Tulum Peyniri üreticileri, depremzedelere yardimci olmak amaciyla topladiklari 517 Bin Türk Lirasi’ni Erzincan Valiligi Kahramanmaras Deprem Yardim kampanyasina aktardilar.

Yardim kampanyasi ile ilgili olarak konusan Mehmet Yildiz; “Gerçegimiz olan deprem ile bir kez daha karsi karsiya geldik. Ne yazik ki yine birçok canimiz gitti. Ama bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak her seyin üstesinden geldik bunun da üstesinden gelecegiz. 7’den 70’e herkes çabaliyor yardima kosuyor. Bizlerde elimizden geldigince bir seyler yapmaya çalistik. Bu çalismamizda depremzedelerimize 517 Bin Türk Lirasi topladik ve Kahramanmaras kampanyasina gönderdik. Ayni zamanda gida, giyim, barinma, yiyecek gibi birçok yardimimiz her gün Adiyaman, Kahramanmaras, Gaziantep ve Hatay illerine devam ediyor. Insallah hep birlikte yaralarimizi en kisa sürede saracagiz. Hayatini kaybeden ve arkasinda gözü yasli binlerce insanimiz var. Allah hepsine sabir versin, insallah bir daha böyle acilar yasamayiz ve bu son olur. Sunu da söylemekte fayda var, elimizde gönderebilecegimiz 1 Türk Lirasi bile olsa gönderelim çünkü su an deprem bölgelerimizin her birimize ihtiyaci var” diye konustu.

Kaynak: İHA