Depremin Yaralarini Kahraman Mehmetçik Sariyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden en çok yara alan illerden olan Hatay’da depremin yaralarini kahraman Mehmetçik sariyor.

Depremin Yaralarini Kahraman Mehmetçik Sariyor
Kahramanmaras merkezli depremlerin en yikici oldugu sehirlerden birisi de Hatay olmustu. Yasanan deprem felaketlerinin ardindan tüm Türkiye, Hatay’in acisina ortak olmak için deprem bölgesine yardim göndererek bölge halkina yardimci olmaya çalisti. Kahraman Mehmetçik ise depremin ilk anindan bu yana bölge halki ile dayanisma içerisine girerek yaralarin sarilmasina yardimci olmustu. Mehmetçik, bölgede gerçeklesme ihtimali bulunan yagma, siddet olaylarinin önüne geçerken ayni zamanda bölge halkinin da yardimina kosuyor.

Bölgede bulunan Hatay 8’inci Komando Tugayi, Türkiye’nin dört bir yanindan Hatay’a gönderilen yardimlari koordineli bir sekilde ihtiyaç sahipleri ile bulusturuyor. Gelen yardim tirlarinin sehir içinde trafige sebep olmasinin ardindan harekete geçen Mehmetçik, yardimlari merkezlerde toplayip depremzedelere kesintisiz olarak ulastiriyor. Ayni zamanda üç ögün sicak yemek çikartan 8’inci Komando Tugayi, depremzedeler basta olmak üzere, arama-kurtarma ekiplerine ve gönüllülere sicak yemek ikraminda bulunuyor. Gün içerisinde 8 bin kisilik yemek servisi saglayan 8’inci Komando Tugayina bagli sahra mutfagi, bir an olsun bölgeden olan yardimini kesmiyor.
Kaynak: İHA