Ardahan Belediyesi Depremzedeler Için Seferber Oldu

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinin sinavini verirken depremzedeler için tüm imkanlar da seferber edildi. Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir öncülügünde belediye ekipleri vatandaslarla el ele vererek bölgeye hem yardim gönderiyor hem de lojistik destek sagliyor.

Ardahan Belediyesi Depremzedeler Için Seferber Oldu
Türkiye, Kahramanmaras merkezli iki büyük depremle sarsildi. Ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklügündeki deprem; Kahramanmaras, Kilis, Diyarbakir, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Sanliurfa, Adiyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yikima yol açti. Tüm ülke yüzyilda bir görülebilecek felaketin yaralarini sarmaya çalisirken yerel yönetimlerde imkanlar dahilinde bölgeye yardim elini uzatiyor. Sosyal devletin ve belediyeciligin öneminin bir kez daha ortaya çiktigi bu afet günlerinde Ardahan Belediyesi bölgeye tam 4 ayri çalisma ekibi gönderdi. Ayrica deprem için hemen bir sosyal yardimlasma kampanyasi baslatildigini duyuran Baskan Faruk Demir, 3 TIR ve 1 kamyon; gida, giyim, isinma malzemesi olmak üzere 1 sicak yemek dagitim aracini bölgeye gönderdi. Kapali otopark altinda belediye öncülügünde baslatilan yardim kampanyasina Belediye çalisanlarinin yani sira Ardahanli gönüllüler ve üniversiteli gençler de destek verdi. El birligiyle ayristirilan ve paketlenen yardim malzemeleri deprem bölgesine gönderildi. Ardahan Belediyesi ayrica Fen Isleri müdürlügünden 5 kisilik teknik ekip, 1 Itfaiye araci ve ekibi, 1 cenaze aracini da deprem bölgesinde görevlendirdi. Belediye elindeki konteynerleri de depremzedelere barinma hizmeti vermesi için afet alanina gönderdi.

Ardahan Belediyesi ekipleri, Kahramanmaras- Elbistan, Hatay, Malatya ve Sanliurfa’da çalisma yürütüyor. Alanda ise toplam 9 araç ve 14 kisi çalisiyor. Yasanan büyük afetle ilgili açiklama yapan Baskan Demir, ’’Ülke olarak büyük bir aci yasiyoruz. Bu acinin gerçekten tarifi yok. Tüm illerimiz gibi biz de Ardahan Belediyesi olarak alanda çalisiyoruz. Yardimlarla yaraya merhem olmaya çalisan tüm hemserilerime tesekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA