7 Yasindaki Elisa'dan Depremzedelere Anlamli Bagis

Antalya’nin Manavgat ilçesinde yasayan 7 yasindaki Elisa Ecrin Sise, kiyafetlerini ve oyuncaklarini koliye yerlestirerek depremzede çocuklara gönderdi. Esyalarinin yaninda bir de mektup yazan küçük kiz, “Onlar parayla kendilerine evler alsin, oyuncaklarimla oynasin, kiyafetlerimi giysin üsümesinler. Evlerini tamir ettirip yeniden ev alsinlar. Ben de burada mutlu olurum” dedi.

7 Yasindaki Elisa'dan Depremzedelere Anlamli Bagis
Kahramanmaras, Kilis, Diyarbakir, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Sanliurfa, Adiyaman, Malatya ve Hatay’da deprem büyük yikima yol açarken, binlerce kisi öldü veya enkaz altinda kaldi. Deprem felaketinin ardindan depremzedelere yardim için seferber olan Türk halki birlik ve beraberligin en güzel örnegini sergilerken, dünyanin dört bir yaninda yardim kampanyalari baslatildi. Kahramanmaras Türkoglu’nda görevli Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ise, Manavgat’ta yasayan 7 yasindaki Elisa Ecrin Sise’nin yardim için bagisladigi kumbarasindan çikan notu attigi tweet’le paylasti. Elisa’nin kendi el yazisiyla yazdigi notta, "Canim kardeslerim çok üzgünüm bu deprem yüzünden. Allah yardimcimiz olsun, yalniz degilsiniz. Hepimizi Allah korusun’ sözleri yer aldi. Elisa’nin babasi ise kiyafetlerini ve oyuncaklarini koliye yerlestirme anini, ayrica kumbarasindaki paralari zarfa koyarak mektup yazma anlarini cep telefonuyla kaydetti.



Iki kez bypass ameliyati olmus

Sarilar Mahallesi’nde kardesi, annesi ve babasiyla birlikte yasayan Sarilar Ilkokulu 1. sinif ögrencisi Elisa Ecrin Sise’nin gerek okul basarisi, gerekse arkadaslariyla olan iliskisiyle sevilen basarili bir ögrenci oldugu ögrenildi. Duygularini anlatan Elisa Ecrin, “Orada gördügüm çocuklara kiyafetlerimi, oyuncaklarimi, paralarimi verdim. Annem, babam bana yeniden oyuncak, kiyafet alabilir. Burada deprem olsa biz onlara yardim ettigimiz için onlar da bize yardim ederler. Oyuncaklari ve elbiselerimi alanlarin mutlu oldugunu biliyorum. Paralarimi da onlarin evi olmadigi, yeni ev almalari için gönderdim. Nasil olsa biz yeniden para kazaniriz. Onlar parayla kendilerine evler alsin, oyuncaklarimla oynasin, kiyafetlerimi giysin üsümesinler. Evlerini tamir ettirip yeniden ev alsinlar. Ben de burada mutlu olurum” dedi.



"Onun annesi babasi olmak bizi hep gururlandirdi"

Elisa’nin annesi Emine Sise, Elisa’nin okulunda da çok sevildigini belirterek, “Depremden dolayi çok üzgünüz. Allah yardimcilari olsun. Hep dua ediyoruz. Elisa ile depremzedelere gönderilmek üzere bir paket hazirlamaya karar verdik. Elisa pakete elbiselerini, oyuncaklarini ve kumbarasindaki paralari koydu. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Elisa dogustan kalp hastasi. Iki kez bypass geçirdi. 10 yasina girdiginde bir ameliyat daha olacak ve insallah sagligimiza kavusacagiz. Elisa oldukça merhametli ve düsünceli bir çocuk. Onun annesi babasi olmak bizi hep gururlandirdi. Allah’im oradaki çocuklar basta olmak üzere herkesin yardimcisi olsun. Biz elimizden geleni yapiyor, onlar için dua ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA