Oglunun Ve Torunlarinin Tabutlarina Sarilip Gözyasi Döktü, Agitlari Yürekleri Dagladi

Kahramanmaras merkezli depremde Hatay’da yikilan binanin enkazinda hayatini kaybeden Jandarma Astsubay Üstçavus Mustafa Mercan (31), esi Nilhan Mercan (31) ve ikiz bebekleri Mehmet Ali (3) ile Duru (3) cenazeleri Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde düzenlenen askeri törenle gözyaslariyla topraga verildi. Astsubay Mercan’in annesi Nazile Mercan’in, torunlarinin ve gelininin tabutlarina sarilarak, "Ninen geldi, kalkin yavrularim", oglunun tabutu basinda ise, “Oglum, kalk saril annene oglum" diyerek gözyasi dökmesi yürekleri dagladi.

Oglunun Ve Torunlarinin Tabutlarina Sarilip Gözyasi Döktü, Agitlari Yürekleri Dagladi
Kahramanmaras merkezli depremlerde 10 il etkilendi, binlerce bina yikildi. Yasanan depremin acisi Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine düstü. Hatay Il Jandarma Komutanliginda görevli, Çanakkaleli Jandarma Astsubay Üstçavus Mustafa Mercan ile esi Nilhan Mercan ve ikiz çocuklari, depremde yikilan evlerinin enkazinda kaldi. Enkazda yapilan çalismalarda, ailenin cansiz bedenlerine ulasildi.

Jandarma Astsubay Üstçavus Mustafa Mercan ile esi Nilhan Mercan ve 3 yasindaki ikiz çocuklari Mehmet Ali ve Duru’nun Türk bayraklarina sarili cenazeleri Bayramiç’e getirildi.

Jandarma Astsubay Üstçavus Mustafa Mercan ile ailesinin cenazeleri Evciler köyündeki baba ocagina getirilerek helallik aldin ve dua edildi. Jandarma Astsubay Üstçavus Mustafa Mercan annesi Nazile Mercan oglu için, “Üniversiteyi bitirdi. Sinavlara girdi. Subay olacagim dedi.

Oglum teröristler çok sen subay olursan ben dayanamam dedim. Anne serefli meslek dedi.

Ölürsem de serefimle ölürüm, ben subay olacagim dedi.

Nasipmis oldu. Ama çok çabuk öldü. Çocuklarima doyamadim, evladima doyamadim” dedi.

Cenazeler köy meydanina getirildi.

Cenaze töreni öncesi Nazile Mercan, torunlarinin tabutlarina sarilarak, "Ninen geldi, kalk yavrularim" demesi yürekleri dagladi. Gelini Nilhan Mercan’in tabutunu da sarilan Nazile Mercan, oglunun tabutu basinda ise, “Oglum, kalk saril annene oglum diyerek” gözyasi döktü. Jandarma Astsubay Üstçavus Mustafa Mercan ve esi Nilhan Mercan’in ailesi ve yakinlari cenaze töreni sirasinda ayakta durmakta güçlük çekti. Burada ögle namazina müteakip ayri ayri kilinan cenaze namazinin ardindan Mercan ailesinin cenazeleri gözyaslariyla köy mezarligina defnedildi.

Cenaze törenine Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Bayramiç Kaymakami Alper Tas, Çanakkale Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Sadi Akman, askeri erkan ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA