Eksi 9 Derecede Enkaz Bölgesinde Ates Basinda Bekliyorlar

Kahramanmaras merkezli 10 ilde ciddi yikima neden olan depremin üzerinden 5 gün geçerken, enkaz yaninda yakinlarindan gelecek haberi bekleyenler yaktiklari ateslerin basinda bekliyor.

Eksi 9 Derecede Enkaz Bölgesinde Ates Basinda Bekliyorlar
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan 7.7 ve merkez üssü Elbistan olan 7.6 büyüklügündeki depremin 5’inci gününün ilk saatlerinde Malatya’da enkaz çalismalari devam ediyor. Ekipler -9 derecede zorlu sartlar altinda enkaz altinda kalan vatandaslari kurtarmak için yogun çaba sarf ediyor. Aileler de enkaz bölgesinde yaktiklari ateslerle gelecek umutlu bir haberi bekliyor.

Aile yakinlarini enkazin basinda bekleyen vatandaslardan Necmettin Giseke, “Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Türk insanin yardimsever oldugu her ilinden belli. Dünya’ya yardim ederken bugün herkes yanimizda. Tüm herkese tesekkür ederim. Yaramiz çok büyük. Içeride 7 tanidigimiz var 4 tanesi çikarildi daha içeride 3 tanidigimiz kaldi. Üsüyoruz, bes gündür disaridayiz bu eksi soguklarda ilk önce kar ve yagmur yagiyordu. Artik insan topragin içindeki insanlari düsünüyor kendi canini düsünmüyor” dedi.

Kaynak: İHA