Depremzedeler Çorum'daki Yurtlara Yerlestirilmeye Baslandi

Kahramanmaras merkezli depremlerde evleri yikilan vatandaslarin bir bölümü, Çorum’daki Kredi Yurtlar Kurumu’na getirilmeye baslandi.

Depremzedeler Çorum'daki Yurtlara Yerlestirilmeye Baslandi
Deprem bölgesinden bugüne kadar getirilen yaklasik 100 kisi islemlerinin ardindan Hitit Ögrenci Kiz Yurdu’na getirilerek yerlestirildi. Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, KYK yurduna getirilen depremzedelerle yakindan ilgilenerek geçmis olsun dileklerini iletti. Kahramanmaras merkezli ülkemizi sarsan büyük bir depremin yasandigini hatirlatan Çaglar, “Sehit olan vatandaslarimiza Amllah’tan rahmet, yaralilarimiza Allah’tan sifalar diliyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak Valilik koordinasyonunda bölgeye yönelik çalismalarin devam ettigini anlatan Cemil Çaglar, bölgeye 6 tir insani yardim malzemesi gönderdiklerini, iki aracin bölge halkinin tahliyesini sagladigini, 100 gönüllünün ise Kahramanmaras’ta görev yaptigini söyledi.



Deprem bölgesinden yapilan tahliye islemleri nedeniyle Valilik koordinasyonunda Hitit Kiz Yurdu’nu hazirladiklarini açiklayan Çaglar, “Burada vatandaslarimiz kalmaya basladilar. Bunlarin her türlü ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik faaliyetlerimizi yönetiyoruz. Yurdumuzda psikologlarimiz, sosyal çalismacilarimiz, diyetisyenlerimiz, gençlik liderlerimiz 7/24 saat depremzedelerimizle birlikte beraberler. Her türlü çalismayi yürütüyolar. Tekrar ülkemize, milletimize geçmis olsun diyoruz. Hep birlikte bu afetin üzerinden milletçe kalkacagimiza inaniyoruz. Bu zor günlerin üstesinden gelmek içinde çalisiyoruz” diye konustu.

Depreme uykuda yakalandiklarini anlatan Mevlüt Çelik ise, “Evimiz yikildi. Biz de buraya sigindik. Korktuk. Evi terk ettik. Sokaklara döküldük. Bulundugumuz yerde durum çok kötüydü. Binalar uçmustu” diye konustu.



’Annem üzerime kapandi’

Deprem bölgesinden gelen Muhammed Özal Çelik, “Gece uyurken sarsinti ile uyandim. Annem üzerime kapanmisti. Sonra annem abilerimin durumunu kontrol etti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA