Sarikamis Kayak Merkezi Doldu Tasti

Sarikamis Cibiltepe Kayak Merkezi, son yagan kar ile birlikte doldu tasti. Kayak merkezinin pistlerine kendilerine atan kayak severler renkli görüntüler ortaya çikardi.

Sarikamis Kayak Merkezi Doldu Tasti
Türkiye’nin önemli kis turizm merkezlerinden birisi olan Cibiltepe Kayak Merkezi, kayak severlerden yogun ilgi gördü. Bölgede 2 gün üste üste yagan kar turizmcilerde yüzünü güldürdü. Kar kalinliginin 35 santimi buldugu Sarikamis’ta kayak takimlarini alan vatandaslar pistlere kostu. Sarikamis’taki yogunluk ise kameralara yansidi.

Sezonu açtiklarini ifade eden kayan severler, “Su anda yüzlerinden belli oluyor mutluluklari, herkes bu ani bekliyordu. Yeterli seviyede karimiz var. Kayak sezonun açildigini duyanlar çiglik atti” dedi.

Çok sayida insanin olduguna dikkat çeken kayak severler, “Çok sayida misafirimiz var. Sarikamis’ta oteller su anda yüzde 60 dolulukta” diye konustu.

Öte yandan Sariçam ormanlari, kristal kari ve uzun kayak pistleriyle kis turizminde ön plana çikan Cibiltepe Kayak Merkezi Türkiye’nin dört bir yanindan gelen yerli ve yabanci turistlerden yogun ilgi görüyor.

Sarikamis’i tercih eden kayak severler, çig tehlikesi bulunmayan kristal kar üzerinde günesli havada kaymanin tadini çikariyor.
Kaynak: İHA