Koca Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Isteyip De Bizim Açmayacagimiz Kurs Yok'

İçel Il Milli Egitim Müdürü Adem Koca, İçel Hayat Boyu Ögrenme kurslari çerçevesinde 2022 yili için belirlenen 500 bin kursiyer sayisini 525 bin kursiyer sayisiyla tamamladiklarini kaydederek, "Binlerce kursumuzla vatandaslarimizin hizmetindeyiz. Sunu bir kez daha ifade etmek isterim ki vatandaslarimizin isteyip de bizim açamayacagimiz bir kursumuz yok. Yeter ki vatandaslarimiz bizlere ulassinlar, talep ve önerilerini paylassinlar" dedi.

Koca Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Isteyip De Bizim Açmayacagimiz Kurs Yok'
’Hayat Boyu Ögrenme Kurumlari Yillik Degerlendirme Toplantisi’ Il Milli Egitim Müdürü Adem Koca baskanliginda, Suphi Öner Ögretmenevinde gerçeklestirildi.

Hayat Boyu Ögrenme Biriminden sorumlu Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mikail Eren ve İçel genelinde yer alan 14 hayat boyu ögrenme kursunun yöneticilerinin yer aldigi toplantida 2022 yilinda yapilan çalismalar degerlendirilerek, 2023 yili plan ve hedefleri görüsüldü.

"2022 yilini 525 bin kursiyer ile tamamladik"

Toplantida açiklamalarda bulunan Koca, "Hayat boyu ögrenme, her yastan ve egitim düzeyinden vatandasimizla bulustugumuz, istihdam alanlari olusturdugumuz, disa açildigimiz bir birimdir. İçel’de hayat boyu ögrenme ailesi olarak birçok projeyi hayata geçirdik. Öncelikle il genelinde İçel Hayat Boyu Ögrenme Ailesi olarak kurumlarimizda yürüttügümüz özverili çalismalar neticesinde 2022 yili için belirlenmis 500 bin kursiyer sayisini 525 bin kursiyer sayisiyla tamamladik. Aile içi iletisimi daha da güçlendirmek için 2022 yilinda 47 bin 71 ailemize ve ilimiz genelinde 748 muhtarimiza Aile Okulu Egitimleri verdik. Aile Okulu Projesi çerçevesinde velilerimize yönelik farkli etkinlik ve bulusmalarimiz devam ediyor" ifadelerini kullandi.

"Yeter ki vatandaslarimiz talep ve önerilerini paylassinlar"

Yakin zamanda Aile Okulu Sinemasi bulusmasini da gerçeklestireceklerini kaydeden Koca, "Il genelinde 108 köy yasam merkezi kurarak, bunlarin tamaminda halk egitimi kurslarimizi açtik. Köy yasam merkezlerimiz kurslarimiz sayesinde yediden yetmise her yastan vatandasimiza ulasarak, adeta köylerimizin kalbi oldu. Tüm halk egitimi merkezlerimizde kursiyerlerimizle, meslektaslarimizla yürüttügümüz keyifli çalismalarla Türk Sanat Müzigi konserlerimizi tamamladik. Sifir atik kütüphanelerimizi olusturarak tüm hayat boyu ögrenme kurumlarimizda vatandaslarimizin hizmetine sunduk. Binlerce kursumuzla vatandaslarimizin hizmetindeyiz. Sunu bir kez daha ifade etmek isterim ki vatandaslarimizin isteyip de bizim açamayacagimiz bir kursumuz yok. Yeter ki vatandaslarimiz bizlere ulassinlar, talep ve önerilerini paylassinlar. Bu çalismalarda emegi geçen tüm meslektaslarima en kalbi duygularimla tesekkür ediyorum. Eminim ki büyük bir aile olarak bizler evlatlarimiz ve tüm vatandaslarimiz için daha çok büyük isler yapacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA