Karaman'da Muhtarlara 'Aile Okulu Projesi' Egitimi Verildi

Karaman’da Milli Egitim Bakanliginin ülke genelinde hayata geçirdigi "Aile Okulu Projesi" çerçevesinde muhtarlara egitim verildi.

Karaman'da Muhtarlara 'Aile Okulu Projesi' Egitimi Verildi
Milli Egitim Bakanliginin ülke genelinde hayata geçirdigi “Aile Okulu Projesi” çerçevesinde Karaman’daki çalismalar sürüyor. Proje ile anne babalarin, sosyal beceri, aile içi iletisim yönetimi, teknoloji kullanimi, ahlaki gelisim, stres yönetimi, saglikli beslenme, çevre ve ilk yardim gibi 14 farkli alanda desteklendigi egitimler Halk Egitimi Merkezi koordinesinde gerçeklestiriliyor. Karaman Rehberlik ve Arastirma Merkezi is birligi ile Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen programda merkez ve merkeze bagli 136 mahalle ve köy muhtarina; aile içi iletisim becerileri, anne baba tavirlari, ahlak gelisimi, olumlu davranis gelistirme, sosyal duygusal beceri gelisimi, çatisma ve stres yönetimi, akran iliskileri, saglikli beslenme ve fiziksel aktivite, bagimlilik, suurlu ve güvenli teknoloji kullanimi konularinda bilgiler verildi.

Muhtarlar vasitasiyla daha çok aileye ulasmanin hedeflendigi egitimlerin, 2022-2023 egitim-ögretim yili 2. döneminde tüm mahalle ve köylerde Aile Egitimi Programi açilacak sekilde devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA