Yaptigi Örnek Davranisla Gündeme Gelen Tespihciye DIKO'dan Plaket

Diyarbakir’da geçtigimiz günlerde banka hesabina yanlislikla 450 bin TL para aktarilan tespihci, parayi geri ödeyerek yaptigi örnek davranisa olumlu tepkiler aliyor. Diyarbakir Kuyumcular ve Sarraflar Odasi Baskani Mehmet Yüksel bu örnek davranisi sergileyen tespihciye plaket vererek tebrik etti.

Yaptigi Örnek Davranisla Gündeme Gelen Tespihciye DIKO'dan Plaket
Geçtigimiz günlerde Istanbul’dan bir kisi tespih ustasi Cebrail Çelebi’nin hesabina yanlislikla 450 bin TL atti. Durumu fark eden Çelebi’nin parayi atan kisiyi bulup geri göndermesi gündeme gelmisti. Diyarbakir Kuyumcular ve Sarraflar Odasi Baskan Mehmet Yüksel, Çelebi’nin örnek davranisini takdir etmek için dükkanina gidip plaket takdim etti.

Burada açiklamada bulunan DIKO Baskani Mehmet Yüksel, “Böyle dürüst esnafi özellikle kuyumcu ve tespihçi sektöründe tespit edip, güzel davranislarini tanitmamiz gerekiyor. Örnek hareket sergiledikleri için biz isteriz ki böyle esnaf daha da çogalsin. Biz böyle esnafimizin sürekli yaninda oluruz. Kendisine yaptigi örnek davranistan ötürü tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA