STK'lar Cizre'de 'Filistin Insanlik Nöbeti Çadiri' Kurdu

Sirnak’in Cizre ilçesinde ’Filistin Insanlik Nöbeti Çadiri’ kuran Sivil Toplum Kurulusu (STK) temsilci ve üyeleri Israil büyükelçisini sinir disi edilip, büyükelçilik ve konsoloslugun kapatilmasini, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapilarak gerekli adimin atilmasini istedi.

STK'lar Cizre'de 'Filistin Insanlik Nöbeti Çadiri' Kurdu
Sirnak’in Cizre ilçesinde Sehr-i Nuh Platformunca, 38 STK destegiyle ’Filistin Insanlik Nöbeti Çadiri’ kuruldu. Sanat Sokaginda STK’lar tarafindan kurulan ve Filistin’de yasananlarin fotograflarinin yer aldigi çadirda, yine STK üyeleri nöbet tuttu.

Çadir ile ilgili açiklamayi Sehr-i Nuh Platformu adina Memur-Sen Sirnak Il Baskani Abdullah Çati yapti. Çati, Filistinlilerin hakli davalarinin sahidi olduklarini ve yüzlerce insani katleden, sehit eden Israil’in zulmünü telin etmek için bu çadiri kurduklarini söyledi.

Dünyanin devam eden katliam karsisinda gözlerini kapattigini ifade eden Çati, "Filistin’in kendisini bu isgalci ve soykirimci Israil’e karsi savunmasi mesrudur ve desteklenmelidir. Filistin direnisini selamliyoruz. Dünyanin farkli ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonlari Israil’in vahsetine karsi tepki göstermeye ve dayanismaya davet ediyoruz. Daracik bir alana hapsedilmis 3 milyon insan, savas uçaklariyla, füzelerle, tanklarla, havadan, karadan, denizden bombalaniyor. ABD soykirima silah tasiyor. Ingiltere, Fransa, Almanya soykirima destek veriyor. Gazze 64 günde adeta bir ölüm vadisine, devasa bir toplu mezara dönüstü. Rakamlar korkunç, 18 binden fazla sehit; bunlarin 7 binden fazlasi çocuk, 5 bini kadin 35 bin yarali. Bunlarin yüzde 80’i kadin ve çocuk, 7 bin kisi kayip. 233 bin konut oturulamaz halde. 26 hastane, 55 saglik merkezi, onlarca ambulans, 266 okul, 174 cami ve 3 kilise bombalandi. Çok büyük bir aci ve kahir içindeyiz. Açik ve net olarak söylüyorum, Gazze’de yasananlar kelimenin tam anlamiyla yüzyilin soykirimidir. Eger dünya terörist ariyorsa Israil’e, suçlu ariyorsa isgalcilere, suç ortagi ariyorsa Emperyalistlere baksin. Katil de orada, terörist de orada. Kim terörist sorusuna cevap arayanlari, Israil’in isgal, soykirim ve zulüm politikalarina bakmaya davet etsin" dedi.

Israil büyükelçisini sinir disi edip, büyükelçilik ve konsoloslugu kapatin

Çati, ”Sirnak’tan Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yönetici ve idarecilerine sesleniyoruz Israil büyükelçisini sinir disi edin, büyükelçilik ve konsoloslugu kapatin, siyasi, ekonomik ve askeri noktada ne gerekiyorsa yapin ve artik bir adim atin. Tüm dünya liderlerini, sivil toplum kuruluslarini ve Müslümanlari Israil vahsetinin bir an önce durdurulmasi için, Filistinlilerin sesi olmaya çagiriyoruz” diye konustu.

Açiklamanin ardindan katilimcilar fotograf sergisini gezdi.
Kaynak: İHA