Polis, 10 Yil 5 Ay Hapis Cezasi Bulunan Sahsi Dron Ile Takip Ederek Yakaladi

Samsun’da ’nitelikli yagma’ suçundan hakkinda 10 yil 5 ay hapis cezasi bulunan sahis, polisin dron ile takibi sonucu yakalandi.

Polis, 10 Yil 5 Ay Hapis Cezasi Bulunan Sahsi Dron Ile Takip Ederek Yakaladi
Edinilen bilgiye göre, 2021 Ekim ayinda meydana gelen ’nitelikli yagma’ suçundan, 10 yil 5 ay kesinlesmis hapis cezasi alan ve firar durumda bulunan E.Ç.’nin yakalanmasina yönelik Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri genis kapsamli çalisma baslatti. KOM ekiplerinin genis kapsamli arastirmasinda E.Ç.’nin ihtiyaçlarini karsilamak için zaman zaman Ilkadim ilçesi Derecik Mahallesi’nde bulunan ikametine ugradigi, genellikle mahallenin kirsal bölgelerinde bulunan kulübe ve hayvan barinaklarinda kaldigi bilgisine ulasildi. KOM polisince E.Ç ’nin ikameti, civarda bulunan kulübe ve hayvan barinaklari takibe alindi. Bir ay süren kesintisiz takip sonucunda bugün E.Ç.‘nin ikametinin yaninda, içinde büyükbas hayvanlar olan ahirda saklandigi tespit edildi.

Safak vakti Özel Harekat Sube Müdürlügünün de destegiyle sahsin yakalanmasi için operasyonun dügmesine basildi. E.Ç.’nin ikameti ve saklandigi ahirin etrafi sarildi, havadan gözetleme yapabilmek amaciyla gece görüsü olan, isiya duyarli termal görüntüleme yapabilen insansiz hava araci (dron) kaldirilarak Özel Harekat ve KOM unsurlari ile operasyon baslatildi. Ahirda saklanan hükümlü E.Ç.’ye ’etrafinin sarildigi, teslim olmasi’ yönünde çagri yapildi. Dron ile havadan hareketleri adim adim takip edilen E.Ç. kaçmaya çalisti ise de ahirin küçük havalandirma penceresinde üzerinde 1 adet ruhsatsiz tabanca 35 adet 9 mm fisek ve bir miktar uyusturucu (metamfetanin) ile yakalanarak gözaltina alindi.

E.Ç., KOM Sube Müdürlügünde tamamlanan islemlerinin ardindan çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA